Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 80
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OKO SOKOLOVO

Strahonja: Penala za Hajduk nije bilo, ali ne znam tko je Joviću rekao da to gleda

Osijek i Hajduk sastali se u 29. kolu HT Prve lige
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL
1/5
Autori: Vecernji.hr, Hina
04.04.2022.
u 20:29

- Pregled snimke je dobar ako je sam to Jović htio, ako ga je Pajač to zamolio, to ne spada u tu sferu

U derbiju 29. kola Prve HNL Osijek i Hajduk su pred 8.500 gledatelja na stadionu Gradski vrt odigrali bez golova, a ovim rezultatom najviše mogu biti  zadovoljni u Dinamu nakon što su povećali bodovnu prednost pred najvećim konkurentima. Bila je to zanimljiva utakmica, posebno prvo poluvrijeme, u kojoj smo vidjeli sve, osim golova. Osijek je bio bolji, domaćin je imao i jedanaesterac, no mreže su večeras u Gradskom vrtu mirovale.

Počelo je sjajnom prilikom Osijeka u trećoj minuti. Idealno je centrirao Čerbenko s lijevog krila, loptu je na drugoj vratnici dočekao Mierez, odmah je pucao, no Kalinić je bio spreman. Pet minuta kasnije zaprijetio je Kleinheislera s ruba  kaznenog prostora, no Kalinić je odbio loptu u korner.

Samo minutu kasnije uslijedila je još jedna dobra prilika za Osijek. Lovrić je ubacio iz kornera, a Kleinheisler pucao glavom sa 7-8 metara. No, nije bio precizan. Prvo uzbuđenje pred domaćim vratima vidjeli smo u 18. minuti, Krovinović je pao u duelu sa Žaperom, a sudac Jović pokazao na bijelu točku. Međutim, nakon asistencije VAR-a promijenio je odluku.

- On je vidio kontakt, međutim potpuno je jasno da je Žaper povukao nogu, a Krovinović naglasio pad. Amortizirajući desnu nogu pao je. Ovo ne spada u kategoriju jasne pogreške, ne znam tko je Joviću rekao da to provjeri. Možda je to Jović samoinicijativno napravio, a onda je to po pravilima i donesena je prava odluka - kaže Strahonja. 

- Pregled snimke je dobar ako je sam to Jović htio, ako ga je Pajač to zamolio, to ne spada u tu sferu. 

VAR je bio u glavnoj ulozi i u 30. minuti. Jović je prvo pokazao Lovriću drugi žuti karton zbog simuliranja u kaznenom prostoru poslavši ga u svlačionicu. No, VAR se opet uključio, Jović je otišao provjeriti situaciju i još jednom promijenio odluku. Prvo je poništio Lovriću drugi žuti, a potom pokazao na bijelu točku za Osijek. Caktaš je preuzeo odgovornost, pucao, ali i prebacio cijeli gol.

- Potpuno je jasno da je ovo čisto gaženje, ali je bio pod dojmom prve odluke. Vrlo dobra odluka VAR sobe. Ovdje se vidi također jedna iskrena reakcija igrača, kratko je pregledao Jović i ispravljena je pogreška. 

- Svi mi primjećujemo da dugo traju prekidi. Ne vidim razlog da Fifa ne bi uvela da VAR soba kaže koliko dugo su pregledavali pa onda javi četvrtom sucu i doda se još vrijeme koliko sudac misli da je izgubio. Ima se još dosta toga za popraviti.

03.04.2022., stadion Gradski vrt, Osijek - Hrvatski Telekom Prva liga, 29. kolo, NK Osijek - HNK Hajduk. Mihael Zaper, Filip Krovinovic Photo: Dubravka Petric/PIXSELL
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL

 

Standings provided by SofaScore LiveScore
 
>> Skupina Hrvatske na SP-u:

Komentara 2

ZA
zagi101
20:56 05.04.2022.

kakav jedanaesterac po čemu bi to bio jedanaesterac, čisto simuliranje

RE
RedTree
00:29 05.04.2022.

Jedanaesterac je bio, nenamjeran i s manjim kontaktom, ali elemenata za jedanaesterac je bilo i sudac je to odmah odrješito pokazao jer je bilo ispred njega. Zašto je pao na pritisak igrača i nije udaljio igrače od sebe. Kao što i jedanaesterac Osijeka je također bio čisti. A Strahonju već neko vrijeme određeni dio javnosti pritišće jer ne govori što oni žele pa kao da je malo i on ustuknuo. Koliko ono imamo sudaca u LP ili na svjetskom dogodine!? Čak i BiH imala suca u LP ove sezone. Novo vodstvo sudaca i novi suci.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije