Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVO LICE

Stoilov novi izbornik Bugarske

30.01.2009.
u 20:10

Stanimir Stoilov (41 godina), trener Liteksa iz Loveča, imenovan je u petak za novog izbornika bugarske nogometne reprezentacije.

Stoilovu, koji će vjerojatno zadržati i trenersku poziciju u Litexu, ovo neće biti prvo iskustvo na kormilu bugarske reprezentacije. Naime, vodio je Bugarsku nakon odlaska Hrista Stoičkova s izborničke pozicije u dvije kvalifikacijske utakmice za plasman na Euro 2008. protiv Bjelorusije, te je u objema bio uspješan. Bugarska je pod njegovim vodstvom pobijedila Bjelorusiju u Minsku sa 2:0, a nekoliko dana kasnije i u Sofiji sa 2:1.

Tada je Stoilov dobio priliku samo kao privremeni izbornik, a ovoga puta nasljeđuje Plamena Markova, koji je u prosincu prošle godine dobio otkaz zbog lošeg bugarskog otvaranja u 8. kvalifikacijskoj skupini za Svjetsko prvenstvo 2010. godine u Južnoafričkoj Republici. Bugarska je u tri utakmice tri puta remizirala, u gostima kod Makedonije (2:2) i Gruzije (0:0), te na svom terenu u Sofiji protiv Italije (0:0). Italija je vodeća u ovoj skupini sa 10 bodova iz četiri nastupa, dok je Bugarska u tri utakmice prikupila isto toliko bodova. Ispred Bugarske je i Irska sa 7 bodova iz tri utakmice.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije