Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ANA ŠIMIĆ

Što tek čeka nogometaše u Kataru?: 'Početak svibnja, a temperatura blizu 40°C'

Ana Šimić
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
1/7
06.05.2019.
u 19:24

Pobijedila je, tako kažu atletski stručnjak, buduća velika zvijezda, Ukrajinka Yaroslava Mahučih koja će u rujnu ove godine navršiti 18 godina

Ana Šimić, hrvatska atletska reprezentativka vratila se iz Dohe sa širokim osmijehom na licu. Kako i ne bi kada je na prvom mitingu Dijamantne lige osvojila drugo mjesto sa skokom preko 1,91 metra. Probala je Ana i na visini 1,94 metara, ali nije išlo.

– Nije išlo jer još ove sezone nisam probavala skakati na toj visini. Meni je Doha došla iznenadno, neočekivano. Nije bilo uopće u planu da nastupiti tako rano u sezoni, No, očigledno je bilo nekoliko otkaza pa sam dobila poziv. Jasno, poziv na Dijamantnu ligu se ne odbija i sad mi nije žao što sam otišla – istaknula je Ana.

Prezadovoljna rezultatom

Ove sezone će u Dohi biti i svjetsko prvenstvo, krajem rujna.

– Miting se održao na stadionu na kojem će biti Svjetsko prvenstvo. Stadion izgleda prelijepo, velik je i uvjerena sam da će za vrijeme SP-a biti ispunjen do posljednjeg mjesta. Temperatura je bila oko 37 stupnjeva Celzijevih, što je super jer u ovo vrijeme tamo zna biti i više od 40. Vis je bio dosta rano, oko 18 sati, Da je bio dva sata kasnije bilo bi ugodnije za skakati. No, ne žalim se na vrućinu – istaknula je naša visašica.

I nju je rezultat ugodno iznenadio.

– Istina. Nisam očekivala ovakav početak sezone jer smo još uvijek u punom treningu. Evo, nakon povratka odmah danas idem u Split gdje ću nastaviti s treninzima. Rezultatom sam prezadovoljna, prvih sedam bodova je tu i nadam se da ću nastupiti na još kojem mitingu Dijamantne lige. Za sada je prvo u planu nastupiti na klupskom mitingu Agrama, 18. svibnja, a kasnije ćemo vidjeti kakav će biti program – istaknula je Ana.

Kakva je bila konkurencija u Dohi, nisu došle baš sve najbolje visašice?

– Pa od onih top visašica nije bilo Amerikanke Cunningham koja ima najbolji skok sezone (op.p. 1,97 m), Ruskinje Lasitskene, te Ukrajinke Levčenko.

Pobijedila je, tako kažu atletski stručnjak, buduća velika zvijezda, Ukrajinka Yaroslava Mahučih koja će u rujnu ove godine navršiti 18 godina.

- Da, Ukrajinka je jako dobra. Uostalom, ona je nova svjetska dvoranska juniorska rekorderka s preskočenih 1,99 metara. Nisam sigurna da je netko sa 17 godina skočio tako visoko – rekla je Ana.

I doista, nitko nije u toj dobi preskočio tu visinu. S 19 godina su preko dva metra skočile tek Olga Turčak, Heike Black, Stefka Kostadinova i Alina Astafei. Blanka Vlašić je prvi put skočila preko dva metra kad je imala 20 godina. Bilo je to na mitingu u Zagrebu 2003. godine kada je imala simbolični startni broj – 200.

>>> Ovo je svjedočanstvo Blanke Vlašić

 

Ključne riječi

Komentara 1

DM
drazen.muhvic
19:50 06.05.2019.

SP u nogometu se u Kataru održava tijekom studenog i prosinca. Tada su tamo podnošljive temperature. Pitanje je što tek nas čeka u budućnosti od naših "novinara"?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije