Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POSLJEDNJA PRESICA

Štimcu ponovno nestalo struje: Ovo je kao na Marakani 1999.

Štimac posljednja presica (1)
Sanjin Strukic/PIXSELL
21.03.2013.
u 11:47

Posljednji medijski istup uoči dvoboja sa Srbijom (Maksimir, petak 18 sati) odradili su izbornik Igor Štimac i kapetan Darijo Srna.

Sve priče sada su završene, svjetla reflektora sele se na travnjak. Na kraju je uvijek tako, možeš pričati, govoriti, hrabriti se, ali jedini odgovori na sve stanu u tih devedeset minuta. Ozračje u našem taboru je sjajno, svi jedva čekaju istrčati pred punim Maksimirom. A na samom početku konferencije na novinare nestalo je struje. Štimac se odmah snašao.

– Kao na Marakani onda. Odavno na Maksimiru nije bilo ovoliko ljudi, pa su preopterećeni – dobacio je Štimac.

Prisjetio se te beogradske utakmice iz 1999. godine na Marakani kada je nestalo struje na stadionu. Tko je bio blizu Štimca?

– Bio je netko, ali ne sjećam se tko. Šalim se, Peđa (Mijatović, nap.a.) bio je pored mene, kad sam vidio da je on legao, učinio sam isto – rekao je Štimac.

Nakon pet minuta struja se vratila, Miljenko Sakoman riješio je problem. Štimac je govorio o sastavu.

– Kod mene je sve isto, nema promjena. Vidjet ćemo što će biti prije utakmice – rekao je Štimac.

Kolege iz Srbije proturili su pitanje o regionalnoj ligi.

– Staro pitanje, isti odgovor, ne postoje uvjeti za takvo što. Milijun je razloga, ali nismo ovdje zbog toga, ovdje smo zbog utakmice Hrvatska – Srbija – jasno će Štimac.

Vratio se utakmici.

– Spominju se tenzije, tenzije... Ja ih ne osjećam, ne vidim ih među igračima, osjeća se velika utakmica. To je jedino, a ovi naši igrači svaki tjedan igraju veliku utakmicu. Možda te tenzije postoje kod onih koji će ispuniti stadion. Neću se vraćati u prošlost, za nas je ovo nogometna utakmica, tako smo je pripremali, pa neka pobijedi bolji – kazao je Štimac.

Kolege s televizije imali su lošu snimku, pa su molile da ponovi izjavu.

– Napravite playback, koliko puta ste to napravili – smijao se Štimac i ponovio još jednom svoju izjavu.

Jasno je govorio o vrijednostima Hrvatske i Srbije.

– Nema nitko tko će reći da je Srbija bolja, svi ste svjesni da je Hrvatska bolja. Ne bježimo od toga, ali to ništa ne znači. Ovo je devedeset minuta u kojima je sve otvoreno. Sportski je da se Srbija hrabri da će pobijediti, pa neće se hrabriti da izgubi – kaže Štimac.

Pogledao je prema tih devedeset minuta.

– Bitka će se voditi po cijelom terenu, utakmica se rješava po bokovima, ali mi imamo kapacitet u sredini kroz Modrića za riješiti utakmicu. Usto, naš napad može srušiti njihov obrambeni bedem – kazao je Štimac.

Istaknuo je napadačke kapacitete Srbije.

– Đuričić je skrenuo pozornost na sebe, krila Tošić i Tadić su motorična. Znamo njihovu snagu, sve ćemo učiniti da ih zaustavimo – rekao je Štimac.

Kapetan Srna prenio je ozračje iz svlačionice.

– Ovo je specifična utakmica, pripremamo se za tri boda. Naš cilj je otići u Brazil, ozračje je dobro, svi su zdravi. Gledali smo tri puta Srbiju, svi znamo što trebamo raditi – rekao je Srna.

Otkrio je kako je došlo do ideje da se posljednji trening otvori za javnost.

– To je naša zajednička odluka, znate koliko je bilo zahtjeva za ulaznice. To je najmanje što možemo učiniti za one koji neće moći biti na utakmici – kazao je Srna.

Štimca je sustiglo pitanje o sucu Cekinu.

– Imali smo važan sastanak, koji je trajao dvadesetak minuta, razgovarali smo i o sucu. Riječ je o ponajboljem europskom sucu. Znamo pravila, nemamo se čega plašiti – rekao je Štimac.

S važnim hrvatskim dvojcem bio je trener vratara Tomislav Rogić.

– Situacija je odlična, Pletikosa i Subašić su u vrhunskoj formi, radili smo neke drukčije vježbe jer nas čeka težak teren. Razgovarali smo puno o srpskim igračima, znamo odakle prijeti opasnost – kazao je Rogić.

Štimac se nije dao navući u priču o psihološkom ratu.

– Svi ćete moći uživati u pravom nogometu. Momčad sam maksimalno distancirao od svih popratnih stvari, sačuvali smo se dovoljno. Izolirani smo u objektu, ne osluškujemo što se događa izvan našeg hotela. Nema psihološkog rata, želimo biti promotori nogometa – kazao je Štimac.

Nije se ni trznuo kada je upitan shvaća li utakmicu preosobno s obzirom na povijest svojeg odnosa sa srpskim izbornikom Sinišom Mihajlovićem.

– Nisam razumio pitanje. Sve što radimo, radimo na način da ne idemo u povijest. Vi očito sjedite na ušima – oštro će Štimac.

>>> Srbi stigli u Hrvatsku, dočekani bez najmanjeg incidenta

>>> Sve o utakmici Hrvatska – Srbija pratite na našem specijalu

Komentara 2

BA
balic
12:12 21.03.2013.

Arogantno lapalo... tako se ne razgovara sa novinarima... Tenzije,pa on ih sam dize i podcjenjuje druge,cuje li on sebe sto prica... Obilo ti se o glavu i letio ...

CR
cro4ever
17:49 21.03.2013.

Ja se uvijek drzim one stare narodne !!! Prije skoci pa onda vikni Hop !!!! Prije skoci pa onda vikni Hop !!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije