Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IGOR ŠTIMAC Upleten u izbor trenera Hajduka

Štimac: Podmeću meni da bi zaustavili Cicu!

Foto: Anto Magzan
import
29.10.2008.
u 17:51

Opet se Igor Štimac našao u vrtlogu zbivanja. Izbor Hajdukova trenera i tituliranje Zlatka Kranjčara kao prvog kandidata neki su poželjeli protumačiti kao Štimčevo upletanje u izbor stratega bijelih. Po tim pričama, Štimčev kandidat je Zlatko Kranjčar, a kandidat Slavena Bilića je Ivo Šušak.

Prijatelj s obitelji
- Niti se uplićem u rad kluba, niti ću se uplitati. Imam previše posla na mjestu predsjednika Udruženja prvoligaša da bih se bavio izborom Hajdukova trenera. Kombinacije koje se spominju posljednjih dana više mi se čine kao podmetanja Cici Kranjčaru da ga se izbaci iz utrke. Prijatelj sam s obitelji Kranjčar, to ne krijem, cijenim Cicin rad i rezultate, ali to ništa ne znači kada se povede riječ o izboru Hajdukova trenera - u dahu je kazao Štimac koji je ostao šokiran kada je čuo da se njegovo ime povlači u kontekstu rata između njega i Bilića za Hajduk.

Štimac je oprao ruke od svega, ali istina je da su pozicije Zlatka Kranjčara poljuljane otkako je u medijima izašla izjava njegova odvjetnika Emila Žgura kako se čuo s direktorom Hajduka Fredijem Fiorentinijem. Žgur se satima ispričavao vodstvu Hajduka. Niti u jednom trenutku nije spomenuo bilo kakav ponuđeni ugovor, već je govorio o velikoj Cicinoj želji da Hajduku bude na raspolaganju.

- To što je izašlo može samo štetiti gospodinu Kranjčaru. Nikakvih pregovora nije bilo - jasan je Fredi Fiorentini.

No, treba smekšati predsjednika Matu Peroša, koji se propisno naljutio kada je sve čuo i pročitao.

- Onaj trener koji u medijima naznači da pregovara s Hajdukom, za mene će istog trena ispasti iz utrke - istaknuo je prije nekoliko dana Peroš jedno od svojih načela.

Ima on još pravila vezanih uz izbor Hajdukova trenera. Bez obzira na to hoće li na klupu sjesti Kranjčar, Šušak, Jurčić, Vulić ili netko peti, novi trener neće se moći previše upletati u izbor igrača. Stav je Peroša i ostalih iz Hajdukova vodstva, ali i budućih članova nadzornog odbora, da trener “od tijesta koje dobije u ruke mora zamijesiti najbolju pitu”.

Sporna riječka bolnica
Na današnjoj sjednici Udruženja prvoligaša glavna tema bit će odgođena utakmica Rijeka - Dinamo. Članovi Udruženja na stol će dobiti svu liječničku dokumentaciju, pretrest će cijelu priču, ali prema svim naznakama, ne bi trebalo biti većih potresa. Najviše će se raspravljati o tomu zašto Dinamo bolesne igrače nije odveo na pregled u riječku bolnicu, već su hitro otputovali u Zagreb.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije