Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Skupština HNS-a U nedjelju novo zasjedanje

Štimac osvojio Dubrovnik, a Šuker mu se neće odazvati

'sport...zagreb...15.12.2008.   gradsko groblje Mirogoj, posljednji ispracaj Drazana Jerkovica, legendarnog napadaca zagrebackog Dinama i reprezentacije, te prvog hrvatskog izbornika, sprovod, Davor S
'Goran Stanzl/Vecernji list'
15.02.2011.
u 19:48

Šuker je novi delegat ZNS-a u Skupštini, a taj savez smatra nedjeljni skup u Westinu nelegitimnim

Ne uspije li do nedjelje Mamićev udar na bar dvojicu skupštinara, Hrvatski nogometni savez u nedjelju će dobiti novoga predsjednika. Igora Štimca. Informacije s terena govore da je Štimac od 17. prosinca 2010., kada ga je Marković pobijedio, napredovao za dva glasa i sada ih ima 26.

Dopis Udruzi prvoligaša

U odnosu na posljednje zasjedanje, Štimac je ostao bez jednoga karlovačkoga glasa, ali sada su mu sklona sva tri delegata iz NS brodsko-posavskog, obojica iz NS primorsko-goranskog, a najvećom pobjedom smatra osvajanje Dubrovnika.

Naime, u Registru udruga RH kao predsjednik NS dubrovačko-neretvanskog uveden je Tomislav Jurjević, a novi tajnik je Srđan Vrtikapa, umjesto dosadašnjega Joze Ostojića.

To znači da je u Dubrovniku verificirana skupština koja je kao delegate za Skupštinu HNS-a izabrala Tomislava Jurjevića i Krešimira Vejića. A ne famoznoga Matu Previšića, prevagu za Vlatka na posljednjem zasjedanju.

Štimac je pozivnice za skupštinu poslao svim županijskim savezima, uključujući i Zagrebački nogometni savez, na čijemu je čelu Damir Vrbanović, a uz njega zastupnici u Skupštini HNS-a su Ivica Šparavec i Davor Šuker. Vrbanović je potvrdio da je dobio poziv za skupštinu.

– Da, ali mi se tom zasjedanju nećemo odazvati budući da smatramo kako ta izvanredna skupština nema legitimitet, te je sazvana protustatutarno – kazao je Vrbanović.

Štimac se pismenim putem obratio i Udruzi prvoligaša tražeći da ona "provede ispravnu i zakonitu proceduru izbora zastupnika u Skupštinu HNS-a, poštujući pri tome Statut Udruge, Statut i Poslovnik HNS-a te poglavito Zakon o športu RH". Aludira se na nelegalan izbor Branka Laljka i Roberta Špehara...

Kao finale novi izbor

Inače, skupština će se održati na 17. katu hotela Westin u nedjelju u 11 sati. Nakon imenovanja radnih tijela, kao 2. točka dnevnoga reda planirana je rasprava o protuzakonitom i protustatutarnom radu izborne skupštine HNS-a od 17. prosinca 2010., te o protuzakonitom i protustatutarnom izboru predsjednika HNS-a.

Uslijedit će poništenje odluka o izboru predsjednika HNS-a i članova IO, a kao veliki finale uslijedit će ponovni izbor predsjednika HNS-a.

Tko će snositi troškove...?

Bude li Skupština imala kvorum, HNS bi trebao snositi troškove najma dvorane u Westinu i zaštitarske tvrtke (ukupno oko 10.000 kn) te putnih naloga izaslanika.

Glavni tajnik HNS-a Srebrić i predsjednik Marković danas će se nakon sjednice IO-a očitovati o pozivu na nedjeljni skup.

Ključne riječi

Komentara 6

DU
dubrovnik2011
17:05 16.02.2011.

e moj stimac,malo sto si u dubrovniku jurjevicu radi gadosti koje je radio natovario kaznenu prijavu za 3 razlicita kaznena djela,nego ces sad jos nekoga ukopat.nadam se da ces bar posudit pare za novcanu kaznu.ako ne bude i nesto gore ;))

KA
kajinx
20:06 15.02.2011.

Štimac je pozivnice za skupštinu poslao... ...HNS bi trebao snositi troškove najma dvorane (ukupno oko 10.000 kn) te putnih naloga izaslanika. Zar svaki kandidat sa bolesnim ambicijama ima pravo sazvati skupštinu? Kako može Štimac, na svoju ruku napraviti takve troškove?ve? Naravno nisu njegovi novci. Sada možemo vidjeti kako će rasipati novac HNS.

DU
dubrovnik2011
20:12 15.02.2011.

u dubrovniku nije verificirana skupstina od 15.12 nego zadnja,45 dana nakom izborne skupstine,sto znaci da je previsic na izbornoj skupstini bio legalni kandidat i slucaj dubrovnik nije postojao,a naveden je u stimcevom zahtjevu prije mjesec dana.a u dubrovniku je stimac smijenio 9(znaci DEVET) ljudi da bi dosao do ovakvog rezultata,demokracija na djelu nema sta.i slobodno oduzmite stimcu 2 iz istre i oba ta iz rijeke,rezlultat ce mu biti gori nego prije 2 mjeseca.ali opet ce on naci neke alibije

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije