Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nove metode

Štimac izbacio "Bilićeve šetnje", naredio trening

Hrvatski reprezentativci (1)
Foto: Ivana Ivanović/Pixsell
1/5
15.08.2012.
u 15:40

Točno u podne Štimac je uoči svoje premijerne izborničke utakmice naredio trening, koji je održan u hotelu. Bolje rečeno, bilo je to istezanje

Proteklih godina jurili smo za jutarnjim šetnjama Slavena Bilića, običaj bivšeg izbornika bio je da negdje oko 11 sati na dan utakmice sa svojim igračima protegne noge oko hotela. Novi ljudi donijeli su i nova pravila, Igor Štimac nije želio zamarati noge svojih igrača. Na splitskom suncu bilo je oko četrdeset stupnjeva, šetnja nikome ne bi dobro došla.

Štimac ima svoj poseban raspored. Obavezno dizanje reprezentativaca bilo je u 9 sati, doručak je bio na rasporedu pola sata kasnije. Potom je uslijedilo slobodno vrijeme, s tim da nitko nije smio ići iz hotela Atrium, odnosno bilo je dopuštena kavica u nekom od obližnjih kafića.

Točno u podne Štimac je uoči svoje premijerne izborničke utakmice naredio trening, koji je održan u hotelu. Bolje rečeno, bilo je to istezanje, glavnu riječ vodio je kondicijski trener Zvonko Komes, koji u svojim vježbama ima puno elemenata aerobika. Ručak je bio zakazan za 13.30 sati, obavezni odmor u sobama bio je od 15 do 17 sati, užina je planirana za 17.30 sati, a dva i pol sata prije početka utakmice sa Švicarskom Štimac je održao posljednji sastanak na kojem je igračima definitivno otkrio tko će igrati u prvih jedanaest i što očekuje od njih.

Nije tu bilo puno promjena u odnosu na Bilićeve dane, tek je izbačena ta šetnja. Većina stvari ostala je ista. Tako se nije promijenilo ni to da brojni likovi mogu ući u hotel reprezentacije, Štimac će na tome morati poraditi. Nije se promijenilo ni to da se disciplina "liječi" na novinarima, revni šef osiguranja Zoran Cvrk ima svoje metode. Njegovo razmišljanje "tko vam je kriv što imate krivo zanimanje" ostalo je na snazi.

Svakojaki tipovi mogu što hoće i gdje hoće, ali novinarima stop. Ponekad ode daleko, pa tu svoju zamisao o "krivom zanimanju" provodi na krivim mjestima. Ali, naučit će s vremenom, puno je godina tu, valjda će naučiti...

U ta dva slobodna jutarnja sata u hotel Atrium stigla je obitelj Ivana Rakitića, otac i brat uvijek se jave kad igra reprezentacija, Ivica Olić malo je protegnuo noge oko hotela. Nisu izostali ni klinci u kockastim dresovima željni fotografiranja sa svojim idolima.

 



 

Komentara 20

PA
parasa
16:42 15.08.2012.

@Flodur Taj novinar ili ljenčina ili ....up. Ovaj članak je trebao izaći poslije 19 sati.

FE
Felicijen
16:03 15.08.2012.

Sportaši koji ustaju već (?!) u 9 sati ?!

Avatar Matija22
Matija22
17:29 15.08.2012.

danas čemo vidjeti kako ta "Španjolska" igra :)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije