Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STANKO MRŠIĆ:

Veseli što je manje sudačkih grešaka u Prvoj HNL

Stanko Mršić
Foto: Marijan Susenj/PIXSELL
08.05.2015.
u 14:00

U slučaju da na kraju prvenstva dva i više klubova imaju isti broj bodova, tada odlučuju njihovi međusobni dvoboji

Četiri kola prije kraja Prve HNL borba za ostanak ulazi u najuzbudljiviju fazu. Iako prvoligaški status teorijski još nisu osigurali ni Split (37 bodova) i Slaven Belupo (36), najugroženiji su svakako Istra (33), Zadar (30) i Osijek (30). Među ta tri kluba zacijelo treba tražiti novog drugoligaša (posljednji) i predzadnjeg koji će u doigravanje s drugoplasiranim iz Druge HNL.

Pobjeđuju u borbi za spas

Rekorder po broju vođenih utakmica u Prvoj HNL (čak 452!), iskusni trener Stanko Mršić (59), u bogatoj je karijeri trenirao sva tri kluba koja se bore za ostanak, evo i njegova predviđanja prvenstvenog raspleta:

– U posljednje vrijeme i Istra i Osijek i Zadar igraju vrlo dobro i pobjeđuju! Očito su se u tim klubovima posložile neke stvari, momčadi su im uigranije, igrači su svjesni težine situacije i daju svoj maksimum. A za konačni će rasplet mnogo toga ovisiti o nedjeljnom okršaju Istre i Zadra u Puli. Pobijede li Puljani, Zadar će teško izbjeći ispadanje, no u slučaju pobjede Zadra, tada će mu se širom otvoriti vrata ostanka u ligi. Istra i Osijek tada bi odlučivali tko će u doigravanje, a tko će ispasti – smatra Mršić.

Istra je do kraja domaćin Zadru i Dinamu, a gostuje kod Osijeka i Zagreba (posljednje kolo). Osijek će ugostiti Istru i Slaven Belupo (posljednje kolo), a gostuje kod Hajduka i Rijeke, dok će Zadrani, osim gostovanja u Puli, putovati još u Koprivnicu, a domaćini su Rijeci i Lokomotivi (posljednje kolo).

Istri teže bez Radonjića

– Osijek ima najteži raspored, barem se meni tako čini. Međutim, Istra je ostala bez prvog topnika Dejana Radonjića i to će Puljanima biti veliki hendikep. Teško je ponuditi prognozu, posebno meni jer sam radio u sva tri kluba. A silno sam emotivno vezan uz Zadar i Osijek, tako da bih teško mogao izbjeći subjektivnost.

U karijeri ste nerijetko bili kivni na suce, kako ocjenjujete ovosezonsko suđenje i smatrate li da bi možda suci mogli odlučivati o ostanku u Prvoj HNL?

– Suci su važan čimbenik u nogometnoj igri. Ali, veseli me da je u posljednje vrijeme bilo sve manje pogrešaka i nadam se da će tako ostati te da sudačke odluke neće utjecati na konačni rasplet – govori Mršić.

Podsjetimo se i propozicija: u slučaju da na kraju prvenstva dva i više klubova imaju isti broj bodova, tada odlučuju međusobni dvoboji. Osijek i Zadar, primjerice, sad imaju isti broj bodova, a u četiri međusobna okršaja bolji je – Osijek! Oba su kluba upisala po šest bodova, ali gol-razlika (8:7) na strani je Osječana! No, još je rano za takve kalkulacije...

>> Dinamo i Partizan u borbi za 12-godišnje 'čudo od djeteta'!

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije