Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bivši vatreni

Stanić: Koliko je još Eura i SP-a potrebno za novi kamen temeljac?

hns (1)
Igor Kralj/Pixsell
25.09.2012.
u 12:12

"Ne treba se zaustaviti na smanjivanju premija, ja bih ukinuo i dnevnice, a onda i putne troškove, neka sami sebi plaćaju skupe avionske karte, mogu stopirati ako im se teško odvojiti od eura."

Bivši proslavljeni hrvatski nogometni reprezentativac Mario Stanić u svojoj novoj kolumni koju piše za portal Igralište.hr dotaknuo se stare boljke hrvatskoga nogometa – neizgrađenoga kampa i činjenice da nam je reprezentacija postala poput čergara, svako se malo seli. Evo i najzanimljivijih dijelova njegova teksta:

"Na naslovnici jednih dnevnih novina osvanula je vijest da će se HNS, točnije rečeno sva birokracija Hrvatskog nogometnog saveza  zbog manjka prostora ubrzo preseliti na neku novu  lokaciju. Čudan je posao birokrata, njima uvijek fali prostora za slaganje papirologije.  Najvažnije je da oni mogu raditi neometano i u komfornim uvjetima. Svi dosadašnji uspjesi naših vatrenih ovisili su o logistici birokracije i zato je ovo vrlo pametan potez. Možda u komotnijim uvjetima, uz dobru volju i pomoć kalkulatora, izračunaju na koliko eura i svjetskih prvenstava moramo otići da bismo  udarili još jedan kamen temeljac. Pretpostavljam da za onaj kamen u Tuheljskim toplicama nije odrađena statika, a možda je geometar nešto krivo odradio pa su zato radovi stali. Što ako  su samo zaboravili lokaciju i ne mogu se sjetiti  koji je geopoložaj?!"

Osvrnuo se još malo Stanić na štednju u savezu:

"Koga briga za buduća nogometna pokoljenja, neka se i oni potucaju po hotelima, motelima, mogu i po domovima, što studentskim, što privatno. Šta bi falilo da se ukine karantena pred utakmice koje igramo doma? Siguran sam da većina naših igrača ima stanove ili kuće u Zagrebu pa mogu prespavati doma u obiteljskom okruženju. Može, recimo, netko tko ima veći stan ugostiti dobrog prijatelja suigrača ili, recimo, da trener odluči tko s kime spava.  Logično bi bilo da stoperski par skupa spava ili  dva napadača – zbog bolje suradnje. U kućnoj atmosferi, bez pritiska, lako bi se dogovorili tko ide na prvu, a tko pokriva drugu stativu. Sve su to prednosti, a da ne govorim koliko bi novca ostalo u kasi HNS-a.  Ne treba se zaustaviti na smanjivanju premija, ja bih ukinuo i dnevnice, a onda i  putne troškove, neka sami sebi plaćaju skupe avionske karte, mogu stopirati ako im se teško odvojiti od eura. Tko je spreman na takve žrtve i tko ima para, bit će reprezentativac. Jebi ga, takva su vremena, treba se prilagoditi tržištu i recesiji. Recesija je najbolji izgovor."

Cijelu kolumnu možete pročitata na ovom linku.

Komentara 4

PR
PrisojeTG
12:54 25.09.2012.

Moj Mario sad to govoriš. Što nisi ovo predlagao kad si bio vatreni. Ovaj prijedlog nije loš da igrači stranih klubova sami plate karte i druge troškove jer imaju novaca a i igra u repki im donosi status kako bi potpisali dobre ugovore i dobili radne dozvole. Mladi naši igrači trebaju dobiti premije itd.itd...

KA
kajinx
13:55 25.09.2012.

Sada se treba javiti Ministar znanja, te nas upoznati sa njegovim planovima za poboljšanje uvjeta naših reprezentativaca. (Dobra Stanićeva slika).

RE
rene
18:03 25.09.2012.

hehe prisoje prisoje... zar ne znas prepoznati ironiju i sarkazam ??? mario legenda stvarni ima dobre kolumne i bez dlake je na jeziku...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije