Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 138
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Poruka igračima

Stanić: Euro je kruna vaše karijere, koncentrirajte se na igru

mario stanić
Jurica Galoić/Pixsell
07.06.2012.
u 13:32

- Kažem i javno tvrdim da su takozvane povijesne utakmice jedna od većih pizdarija koju su izmislili treneri, novinari ili mediji, svejedno!

Bivši hrvatski reprezentativac Mario Stanić napisao je novu kolumnu za Igralište.hr, a ovog puta savjetovao je naše nogometaše.

- Moja poruka je vrlo jednostavna: igrajte i samo igrajte! Europska i svjetska prvenstva su krune vaših karijera, ne postoji ništa veće ili svetije od  tih nastupa. Mislim da ste i vi toga svjesni , znate jako dobro kolika je važnost i kolika su iščekivanja nacije.  Ne trebam vas još i ja dodatno motivirati! Ako imam pravo dati nekakav savjet onda je to  - zaboravite na sve.

Zaboravite apsolutno sve što vam se govori, sve što drugi očekuju, zaboravite na grupu, zaboravite na kalkulacije, samo igrajte.

Igrajte samo zbog sebe, igrajte jer samo kroz igru možete doći do cilja. Ako budete opterećeni rezultatom, onda niste u igri, pažnja vam je pobjegla u krivom smjeru. Nisam ja trener, ne mislim da sam nešto posebno pametan, ali  ovo vam govorim iz osobnog iskustva. Što je važnost utakmice veća, bilo bi dobro da ste opušteniji. To ne znači da vas nije briga, vi ste prisutni i duhom i tijelom, ali ne u grču, ne u strahu od neuspjeha. Nemate što izgubiti, ne postoje povijesne utakmice, to je najveća laž koju su i meni govorili i servirali pred skoro svaku utakmicu reprezentacije!

Ni sam ne znam koliko sam odigrao  takozvanih povijesnih ...  Kažem i javno tvrdim da su  takozvane  povijesne utakmice jedna od većih pizdarija koju su izmislili treneri, novinari ili mediji, svejedno! Šta to uopće znači? Za mene je povijesna ona utakmica na kojoj sam bio siguran da sam dao sve od sebe, da sam ostavio sebe na terenu. Na takvim utakmicama ja nisam kalkulirao, sva moja svijest ili pažnja bila je  u igri.

Ja vam obećavam da vas neću uznemiravati, kad počne turnir ja nemam namjeru analizirati, postajem navijač i sve dok budete sudionici tog istog turnira, ja samo gledam i navijam. Nadam se da će još netko poći ovim mojim primjerom!!!

Cijelu kolumnu pročitajte na Igralište.hr

Ključne riječi

Komentara 1

OB
-obrisani-
19:21 07.06.2012.

Svaka cast Mario.... diletanti zacepite i citajte ,utuvite si u glave sto bivsi vatreni kaze.... Pojma nemate a laprdate cijelo vrijeme...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije