Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 57
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Srećko Bogdan

Srušili smo Dinamo, a oni nam uzeli Modrića. Da nisu, bili bismo prvaci!

31.05.2009.,Zagreb -  Posljednje 33.kolo T-com prve HNL, odigralo se na gradskom stadionu Zapresic, utakmica izmedu nk Inter - nk Rijeka.Nogometasi nk Rijeke osigurali su igranje u Europi , tako da u ovaj susret ulaze bezbrizno sto se i vidi po rezultatu
Foto: Pixsell
1/10
29.10.2016.
u 12:46

Posljednji trener zaprešićkog kluba koji je slavio nad Dinamom bio je Srećko Bogdan. Bilo je to u sezoni 2004./05. Inter se u to vrijeme borio za naslov prvaka Hrvatske, a Dinamo je završio u ligi za ostanak. U Zaprešiću je bilo 1:0

Inter će danas u Zaprešiću 18. put ugostiti Dinamo. Statistika je na strani gostiju iz Maksimira koji su devet puta pobjeđivali u Zaprešiću, pet puta igrali neodlučeno, ali i triput izgubili. Samo su četiri trenera Intera uspjela pobijediti Dinamo u dosadašnjoj povijesti HNL-a. Ilija Lončarević dvaput je u prvom prvenstvu, 1992. godine, pobijedio “modre”. U Zaprešiću je bilo 2:1, a u Maksimiru 2:0. Ilija je imao momčad koja će do današnjih dana ostati najjača u povijesti “diva iz predgrađa”. Mnogi od tih igrača kasnije su igrali za Dinamo (Ivan Cvjetković, Ivica Antolić, Zoran Živković, Zvonimir Soldo, Krunoslav Jurčić). Nakon Lončarevićeva odlaska klub je preuzeo riječki trener Mladen Jantoljak koji je uspio svladali Dinamo u Maksimiru 1993. godine s 2:3. Godinu dana kasnije pobjedu protiv Dinama upisao je i Ante Čačić, današnji izbornik hrvatske nogometne reprezentacije. Igralo se te 1994. godine po jakoj kiši, a Nikica Miletić postigao je pobjedonosni pogodak za 2:1.

12 godina bez pobjede

Posljednji trener zaprešićkog kluba koji je slavio nad Dinamom bio je Srećko Bogdan. Bilo je to u sezoni 2004./05. Inter se u to vrijeme borio za naslov prvaka Hrvatske, a Dinamo je završio u ligi za ostanak. U Zaprešiću je bilo 1:0.

– Uh, zar tako dugo Inter nije pobijedio Dinamo? Sjećam se jako dobro te utakmice. Strijelac je bio Gulić. Imali smo te sezone jako dobru momčad. Za nas su igrali Modrić, Ćorluka i Eduardo. Nažalost, Dinamo nam je u drugom dijelu sezone uzeo Modrića koji je bio na posudbi. Luka je već tada bio klasa i, da je ostao s nama, na proljeće bismo bili prvaci. Ne znam zašto ga je Dinamo vratio kad je bilo jasno da neće igrati Ligu za prvaka – istaknuo je Bogdan.

Čini se da je ranije bilo lakše pobijediti Dinamo nego u posljednjih desetak godina.

– Bitno je da momčad koja igra protiv Dinama ne izađe na travnjak sa strahom. U tom će slučaju sigurno izgubiti. Dinamo je uvijek imao najkvalitetnije igrače, imao je najbolje uvjete i najveći budžet i uvijek je teško igrati protiv takvog kluba. Kako pobijediti Dinamo? Moraš imati svoj dan. A mi smo ga te 2004. godine imali – istaknuo je Bogdan.

Interu fali Nestorovski

Može li današnja momčad Intera iznenaditi Dinamo?

– Može ako se ne uplaše i ako budu igrali svoju najbolju utakmicu ove sezone. Današnjem Interu jako nedostaje Ilija Nestorovski, igrač koji je četiri sezone, dvije u drugoj i dvije u prvoj ligi, bio najbolji strijelac kluba – zaključio je Srećko Bogdan.

Nakon Bogdanova odlaska Inter je u Zaprešiću pet godina zaredom gubio od Dinama, a negativnu seriju prekinuo je 2011. Ilija Lončarević odigravši 0:0.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije