Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DRAGAN STOJKOVIĆ

Srpski izbornik u top 11 uvrstio Hrvata: 'Žgoljavac je imao frku s Ćirom. Dao sam mu buket cvijeća'

UEFA Euro 2024 Qualifiers - Group G - Serbia v Lithuania
MARKO DJURICA/REUTERS
12.05.2023.
u 13:45

Jedan od najboljih jugoslavenskih nogometaša svih vremena odabrao je postavu prema svom guštu

Legendarni srpski nogometaš i sadašnji izbornik Dragan Stojković gostovao je u popularnoj emisiji 'Mojih TOP 11' kod novinara Neše Petrovića te je izabrao svoju idealnu momčad.  Bivši veznjak Zvezde i Marseillea jedan je od najpoznatijih igrača jugoslavenskog nogometa, a izabrao je zaista megamomčad. 

Najboljih 11 prema Stojkoviću izgleda ovako: Dragan Pantelić, Robert Prosinečki, Vladimir Jugović, Dejan Savićević, Darko Pančev, Chris Waddle, Carlos Alberto Torres, Alessandro Renica, Safet Sušić, Predrag Mijatović, Miodrag Belodedić, a za trenera bi postavio legendarnog Francuza Arsènea Wengera.

Na popisu se tako našao jedan Hrvat, Robert Prosinečki, za kojeg je ispričao zanimljivu anegdotu:

- Jednog toplog popodneva, Vaske me je pozvao u svoju kancelariju i pitao me što mislim o "malom žutom" koji je upravo odradio prvi trening u Crvenoj Zvezdi. Nisam znao puno o tom žgoljavku, čuo sam da je bilo neke frke s Ćirom u Dinamu i da ga je doveo na probu u Beograd. Rekao sam Vasketu da me je impresionirao nekim potezima. Odličan prijem, kontrola lopte. Odigrao je par dijagonala koje su bile precizne, točne. Ali ne toliko zbog pasa, koliko zbog pokreta, koordinacije, mekoće s kojom je sve to radio - pričao je Piksi pa dodao:

- Svako tko se bar malo razumije u nogomet, morao je to primijetiti. Fenomenalna tehnika, strašan udarac, pregled igre. Vaske kaže 'imamo ga za džabe'. Što je onda problem, uzimaj ga odmah. Vidjelo se da je majstor nogometa, samo je trebalo vrijeme da uđe u Zvezdin vrtlog, da se navikne na ambijent, pritisak, navijače, trofeje. Kada je s mladima Jugoslavije osvojio titulu svjetskog prvaka u Čileu, čekao sam ga na beogradskom aerodromu i poklonio mu buket cvijeća. Zvezda je uvijek bila veliki klub i smatrao sam to lijepom gestom kapetana prema mladiću koji je proglašen za najboljeg mladog nogometaša na svijetu - rekao je Stojković. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije