Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 56
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IVANA MAKSIMOVIĆ ANĐUŠIĆ

Srpska olimpijka: 'Sada mi je jasno zašto je majka sakrivala tatin pištolj. Mislila sam da griješi'

Rio de Janeiro: Olimpijske igre Rio 2016., zračna puška 10 m, žene
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/33
05.05.2023.
u 12:01

'Iako bih voljela da moja djeca nauče pucati, možda i trenirati, za sve postoji vrijeme mjesto i oružje primjereno dobi. Čak i ako dijete pokazuje sklonost prema ovom sportu, a nije dovoljno staro...'

Srpska olimpijka u streljaštvu Ivana Maksimović Anđušić oglasila se nakon stravičnog masakra u beogradskoj Osnovnoj školi Vladislav Ribnikar na Vračaru. Objasnila je što joj trenutno prolazi kroz glavu, ali i kako se u njezinu domu postupa s vatrenim oružjem.

- Mučni dani, mučni treninzi... Zemlja se okreće, život ide dalje, ali svaki metak koji ispalim izaziva mučninu. Zašto je 13-godišnjak vježbao s vatrenim oružjem? Zašto je dijete imalo pristup tatinom pištolju? - pitala se Maksimović Andušić, a zatim nastavila...

- Uvijek sam mislila da je mama griješila što je dijelove tatinog pištolja skrivala po stanu, na raznim mjestima, da nitko ne zna gdje, jer što ako uđe provalnik, a ti se ne možeš obraniti? Vatreno oružje nije za djecu, to nije igra! Djeca u tom periodu počinju gađati, ali samo u streljanama, gdje se gađa zračnim oružjem i uvijek uz nadzor trenera i odgovarajućeg treninga. 

Maksimović Anđušić je osvojila stotu medalju za Srbiju na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. godine, gdje je osvojila srebro u disciplini trostav.

- Iako bih voljela da moja djeca nauče pucati, možda i trenirati, za sve postoji vrijeme mjesto i oružje primjereno dobi. Čak i ako dijete pokazuje sklonost prema ovom sportu, a nije dovoljno staro... Postoje puške s gumenim mecima, laserske puške i tako dalje. Djeca su naše ogledalo, djeca stječu hobije gledajući nas ili ono što im nudimo. To uvijek trebamo imati na umu, kao i činjenicu da je odgoj i sigurnost djece u našim rukama.

U Srbiji su zbog velike tragedije od petka do nedjelje proglašeni dani žalosti. 

Rio de Janeiro: Olimpijske igre Rio 2016., zračna puška 10 m, žene
1/33

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije