Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 41
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HRV - SRB 64:77

Srpkinje našim košarkašicama zatvorile vrata četvrtfinala

Košarkašice (1)
Igor Kralj/Pixsell
21.06.2013.
u 15:43

Hrvatska je ovim porazom definitivno ostala bez izgleda da ode u četvrtfinale Eura.

Košarkašice Hrvatske oprostile su se od četvrtfinala na europskom prvenstvu u Francuskoj. U odlučujućoj utakmici za plasman u četvrtfinale, tamo gdje su bile prije dvije godine, izgubile su od Srbije sa 64:77 (12:23, 21:21, 18:18, 13:15). Marina Maljković, izbornica srpske reprezentacije i kćerka Božidara Maljkovića, potpuno je nadmudrila našeg izbornika Stipu Bralića. Nametnula je sporu igru koja nam ne odgovara, a presingom je natjerala naše košarkašice na velik broj pogrešaka. Ukupno smo imali 23 izgubljene lopte. Zakazala je Jelena Ivezić koja je imala očajan šut (1/7).

 - Odigrali smo premekano u prvoj četvrtini kada je Srbija povela sa 9:0, pa sa 23:12 i tu razliku pokušali smo dostići, ali nije išlo - rekao je Bralić.

Veliku priliku da preokrenemo utakmicu imali smo u posljednjoj četvrtini kod rezultata 64:56 za Srbiju. Imali smo dva napada da smanjimo razliku, ali prvo je Režan promašila zicer, a onda je Lelas dodala suparnicima loptu za čistu kontru. I umjesto minus šest Srbija je otišla na plus 16 (72:56). Hrvatskoj nije pomogla ni ozlijeda Ane Dabović koja nam je u deset prvih minuta postigla 12 koševa.

 - Trebali smo od početka igrati puno agresivnije. Malo smo se kasno probudili, kada je sve bilo gotovo - rekla je Matea Vrdoljak.

Koševe za Hrvatsku postigle su: Ivezić 4, Jelavić 10, Mišura 12, Režan 14, Lelas 12, Slišković 9, Vrdoljak 3.

Posljednju utakmicu, koja nam ništa ne znači, igramo u nedjelju protiv Velike Britanije.

>> Mišura i društvo izgubile kod Francuskinja

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije