Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Šahtar ide dalje

Srna: Zasluženo smo ispred Arsenala

'Partizan Belgrade\'s Sasa Ilic (R) challenges Shakhtar Donetsk\'s Darijo Srna during their Champions League Group H soccer match in Belgrade November 23, 2010.             REUTERS/Ivan Milutinovic (S
'IVAN MILUTINOVIC'
24.11.2010.
u 19:45

Naši Darijo Srna i Eduardo s ukrajinskim prvakom pokorili su Beograd i izborili osminu finala Lige prvaka

Šahtar predvođen Darijom Srnom, kojeg je većina medija proglasila igračem utakmice, i Eduardom, koji je i treću utakmicu zaredom u Ligi prvaka bio strijelac, usred Beograda ispunio sve uvjete za velik uspjeh Ukrajinaca.

Povijesni uspjeh

Momčad Mircee Lucescua na pragu je ulaska u osminu finala Lige prvaka, što Šahtaru još nikada nije uspjelo. U stvari, Šahtar je već u nju ušao, samo nekakvo ludilo u kojem bi Braga u posljednjem kolu pobijedila s četiri gola prednosti usred Donjecka izbacilo bi Srnu i Eduarda iz daljeg igranja u Ligi prvaka.

–- A to se neće dogoditi, ovo je povijesni uspjeh, velika stvar – javio se Šahtarov kapetan Darijo Srna kasno poslijepodne.

Držao je u naručju malenu Kasju i govorio o velikim danima Šahtara.

– Treba nam još bod da budemo prvi u skupini, i to ispred Arsenala. Da nam je to netko rekao uoči početka Lige prvaka ili nakon onog poraza u Londonu, proglasili bismo ga luđakom. A mi smo zaslužili da budemo ispred Arsenala. Pobijedili smo ga u Donjecku, pobijedili smo u Portugalu, a topnici su izgubili, s višom prednošću svladali smo Partizan u Beogradu. Bolje smo od njih igrali, bit ćemo prvi u skupini. Za tu utakmicu protiv Brage posebno ćemo se pripremiti, u našoj Donbass areni bit će prava ludnica – uvjeren je Srna.

Sazreli smo kao momčad

U ovoj polusezoni igra briljantno, i u Beogradu bio je među najboljima. Većina medija proglasila ga je igračem utakmice, asistirao je za drugi gol, započeo akciju za treći...

– Ma što ću sad govoriti o sebi. Stalno igram dobro, nedavno sam vam kazao da mi je ova polusezona možda i najbolja u karijeri. Ali, i cijeli Šahtar igra odlično, osjećam da smo sazreli kao momčad – kaže Srna.

Dok on asistira i osvaja nagrade za najboljeg igrača utakmice, Eduardo zabija. U posljednje tri utakmice Lige prvaka Eduardo je bio strijelac.

– Zar treba napominjati Eduardove kvalitete. I došao je u Šahtar da zabija, odlično radi svoj posao. Ovi njegovi golovi su samo odgovor onima koji su sumnjali u njega, Eduardo je pravi, na nivou – kazao je Srna.

Nije propustio uputiti packu domaćim televizijama. Šahtar je vodeća momčad Lige prvaka, u njoj su naša dva vodeća igrača, ali njihove utakmice ne može se gledati na našim televizorima.

– Hvala im što su prenosili, baš im hvala – poručio je sa sarkazmom Srna.

Vratio se još na trenutak Šahtaru koji ove sezone doista sve gazi. Ukrajinci su odigrali 27 utakmica, ostvarili 24 pobjede, jednu utakmicu igrali su neodlučeno i dva puta izgubili.

– Baš se osjećamo nepobjedivi, malo koja momčad u Europi ima takvu statistiku – zaključio je Srna.

Komentara 1

BA
babac88
00:11 25.11.2010.

Ovo je kao nekakva zaraza u hrvatskom sportu, valjda ti čim počneš trenirati uz majicu poklone i doživotnu umišljenost. Srni bi bilo bolje da drži jezik u ustima, jer ga možda, kad stignu jače utakmice, neće moći uvući od iznenadne pobjedivosti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije