Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POGODIO IZ SLOBODNOG

Srna: Nisam baš često zabijao ovako, sa 30 m

darijo srna
Marius Becker/DPA/PIXSELL
20.08.2013.
u 12:00

"Vježbam slobodnjake svaki dan, a što sam stariji, izgleda da su sve bolji..."

Nikada u karijeri nije imao takav ulaz u sezonu u Šahtarovu dresu. A deset je godina Darijo Srna u Donjecku. Ne što se tiče pobjeda, znao je Šahtar odraditi šest pobjeda na startu kao što je sada učinio. Ali, Srnini topovi ponovno su počeli parati mreže.

Prosinečki je znao da ulazi

Dva gola iz slobodnih udaraca na startu sezone, do sada je u ljetnom periodu znao zabiti jedan, i to je bilo dosta do jeseni. Ovaj put kapetan Šahtara i hrvatske reprezentacije namjestio je nišanske sprave. Najprije je u derbiju prvenstva proparao mrežu kijevskog Dynama, a sada je stigao top protiv Metalurga iz Zaporožja.

– Bilo je skoro trideset metara od vrata, nisam ih u karijeri baš puno zabio s te pozicije. Neka, neka, lijepo je ovako početi sezonu – kaže Srna.

Sjetili smo se Svjetskog prvenstva u Njemačkoj 2006. godine i one utakmice protiv Australije. Ta utakmica ostat će zapamćena po tri žuta kartona Josipa Šimunića, ali i po krasnom golu Darija Srne. Tada je, u toj 2. minuti, kada je Srna namještao loptu, prekaljeni majstor “slobodnjaka” Robert Prosinečki, prije nego što je Srna udario po lopti, dignuo ruke u zrak i viknuo “gol”.

– Vidio sam ga – komentirao je Prosinečki, tada specijalni kolumnist Večernjeg lista.

– Može se ovaj gol usporediti s onim, slična je pozicija, premda mi se čini da je ovo bilo još malo dalje nego protiv Australije. Ne znam, morat ću ponovno pogledati onaj gol Australiji – govori nam Srna.

Poruka i Mihajloviću

Ulovili smo ga između dva treninga. Nema kod Mircee Lucescua popusta ni za kapetana. Trening, odmor, trening, Šahtar čeka naporna sezona, predsjednik Rinat Ahmetov puno očekuje od ovosezonske Lige prvaka. A prošle sezone bili su u četvrtfinalu...

– Idem na trčanje pa masaža... Čekaju me naporni mjeseci, ne samo na klupskom već i na reprezentativnom planu. Bit će važnih i velikih utakmica, najvažnije je da se plasiramo u Brazil – govori Srna.

Važno je i za Lucescua i za Igora Štimca da je Srna namjestio nišanske sprave. Ovi golovi Dynamu i Metalurga jasna su poruka Siniši Mihajloviću...

– Treniram slobodnjake svaki dan, nema ništa bez treninga. Izgleda da su ovi moji slobodnjaci poput crnog vina, što sam stariji, sve su bolji i bolji – zaključio je Srna.

>> Srna: Idemo na Marakanu po pobjedu, samo da ne bude nereda

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije