Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uoči Južne Koreje

Srna: Naši talentirani mladići su budućnost europskog nogometa

Igor Štimac, hrvatska nogometna reprezentacija (1)
Foto: HSN
1/4
09.09.2013.
u 21:20

"Neki igrači ne igraju zbog ozljeda, imamo i dosta mladih, ali moramo pobijediti"

Vrlo gostoljubivim domaćinima u Južnoj Koreji u ponedjeljak su se prije treninga obratili i Darijo Srna iz Šahtara te Alen Halilović iz Dinama, kapetan hrvatske nogometne reprezentacije te mlada nada zagrebačke momčadi.

\"Velika nam je čast doći u Seoul i igrati protiv Južne Koreje, koju krase prekrasni ljudi i kultura. Klupski nogomet nije na visokoj razini, ali reprezentacija im je vrlo, vrlo dobra\", istaknuo je Srna.

\"Imali smo dosta problema s njima makar smo ih u Londonu pobijedili 4:0\", podsjetio je, \"i vjerujemo da će u utorak biti teško, posebno zato što oni igraju pred domaćom publikom, a iza nas je dug put\".

U sastavu Hrvatske bit će i nekih naknadno pozvanih igrača.

\"Neki igrači ne igraju zbog ozljeda, imamo i dosta mladih, ali moramo pobijediti\", kaže Darijo Srna i nastavlja: \"U Hrvatskoj uvijek ima jako talentiranih mladića, koji su budućnost europskog nogometa. Nije lako doći do reprezentacije, a oni će igrati u velikim klubovima. To su novi Modrići i novi Mandžukići\".

Među njih se ubraja i Halilović, koji je u najavi utakmice rekao:

\"Južna Koreja je izvrsna momčad s kvalitetnim individualcima, što smo već i vidjeli. Mislim da Hrvatska može igrati još bolje, makar je i u Srbiji bila dobra. Očekujem dobru utakmicu za gledatelje\".

Južnokorejski su ga novinari zamolili i za usporedbu s 21-godišnjim igračem Bayera iz Leverkusena. Heung-Min Son jedna je od mladih zvijezda Južne Koreje, a u petak je postigao dva pogotka u pobjedi svoje reprezentacije nad Haitijem 4:1.

\"Čuo sam za Sona, jako je dobar, ali bit će dobro vidjeti i druge južnokorejske igrače. Neće to biti borba između nas dvojice, već prijateljska utakmica\", odgovorio je Alen Halilović.

>>Štimac: Ne želim da Mandžo kompromitira poziciju u Bayernu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije