Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KAPETAN I IZBORNIK S MEDIJIMA

Srna: Nakon gola osjećao sam se kao da sam zabio u finalu SP-a

Slaven Bilić
Igor Kralj/24sata
06.09.2010.
u 17:24

Osluškuje se u reprezentativnom stožeru svaka informacija iz grčkog tabora.

Tako je Slavena Bilića razveselila vijest da protiv Hrvatske sutra neće igrati standardni lijevi branič Nikolaos Spiropoulos. Ozlijedio se na treningu dan prije polaska na put.

– Drago nam je što ga neće biti jer je riječ o modernom igraču. Pokretljiv je i imali bismo dosta problema na toj strani.

Izbornik je već najavljivao da će za sutrašnji sraz s Grčkom biti promjena u sastavu, no, naravno, skrivao je svoje taktičke zamisli.

Jasno je da je proteklih dana do najsitnijih detalja proučavao protivnika.

– Protiv Gruzije su primili slučajan pogodak. I dominirali su cijelo vrijeme. Uglavnom je to isti sastav koji je favorizirao Otto Rehagel. On im je unio disciplinu i čvrstinu, dok im je Fernando Santos puno donio na planu kombinatorike. Sigurno je da ne zatvaraju prostor kao neke skandinavske momčadi.

- Dvojac središnjih braniča Papadopoulos i Sokratis Papastathopoulos su odlični. Ni Srbi ni Gruzijci im se u toj zoni nisu naigrali. Vjerujem da nećemo imati problem u posjedu lopte. A očekujem da će oni nas pustiti da igramo i postaviti nam čvrsti blok i čekati kontranapade. Važno je da ne budemo nervozni. Bio bih zadovoljan i bodom – kazao je izbornik koji je već u nekoliko navrata isticao da se proteklih desetak mjeseci najviše radilo na mentalnoj snazi momčadi.

– To će biti presudno i za ovu utakmicu. Pogledajte da smo u Letoniji postigli pogodak tek na kraju prvog poluvremena. Važno je da ne budemo nervozni u slučaju da ne zabijemo rani pogodak. Moramo biti savršeno koncentrirani i pogodak će doći. Gledao sam ih u Donjecku gdje su pobijedili Ukrajinu (1:0). Zadnjih godina igraju bolje u gostima nego kod kuće – kazao je kapetan Darijo Srna koji je apostrofirao i odlično ozračje u nacionalnoj vrsti. – Vidjeli ste kako smo se veselili pogocima u Rigi. Kao da je riječ o finalu svjetskog prvenstva. I nije važno zabijam li ja ili netko drugi. Važno je da hrvatska pobjeđuje – zaključio je.

Komentara 8

ZO
Zonasumraka39
19:03 06.09.2010.

Biliću,Biliću,opet ti kalkuliraš o remiju...,Ukrajina ti se obila o glavu zbog kalkulaciju o neriješenom ishodu,a mogla se dobiti bez problema.Grčka se mora dobiti,kao i svaka slijedeća utakmica...

HO
hotfishlake
19:29 06.09.2010.

upravo tako, kad je trebalo kalkulirati i spustiti loptu na zemlju ko protiv engleske u zagrebu onda se nane junacio pa dobio po piksi, a sad se ovih grka ne treba bojati nego ih jednostavno treba rasturiti, bez bezglavog srljanja naravno...

ZK
zex-kex
17:32 07.09.2010.

Ako slucajno izgubimo od Grka, Bilicu bjezi sklupe,

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije