Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izbornik zabrinut

Srna i Eduardo na SP-u bez ozbiljne kvote utakmica?

Darijo Srna, Eduardo da Silva
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
21.02.2014.
u 08:15

Niki preostaje samo poželjeti Šahtaru, kijevskom Dinamu i Dnipru što dulji ostanak u Europi jer samo nastupi u Europskoj ligi jamče kakav-takav kontinuitet

Prema razvoju događaja u Kijevu, nastavak tamošnjeg nogometnog prvenstva vrlo lako mogao bi biti otkazan, što bi izbornika Niku Kovača dovelo u vrlo nezgodnu situaciju.

Naime, Niko na svome popisu ima najmanje četvoricu sigurnih i jednoga vrlo ozbiljnoga kandidata za Brazil. Darijo Srna, Eduardo, Domagoj Vida i Ivan Strinić trebali bi biti na listi 23, dok je Ognjen Vukojević negdje blizu “vatri” i s punim pravom se nada da ga Niko neće zaobići.

Što dulji život u Europi

No, što ako naši “Ukrajinci” ostanu bez natjecanja cijelo proljeće, bez ozbiljne kvote utakmica? E, to bi ipak bio značajan hendikep, s kakvim se nijedan izbornik do sada nije susreo.

Niki preostaje samo poželjeti Šahtaru, kijevskom Dinamu i Dnipru što dulji ostanak u Europi jer samo nastupi u Europskoj ligi jamče kakav-takav kontinuitet.

Igračima raskidi?

Neke informacije iz Ukrajine govore da će, u slučaju prekida prvenstva zbog rata, strani igrači dobiti raskide ugovora i slobodne ruke da potraže nove klubove. Primjerice, Vukojević bi u tom slučaju završio u zagrebačkom Dinamu, možda i Vida, budući da bi klasni stoper i te kako dobro došao Mamiću. Dobro bi mu došla i špica, ali teško da Dudu ima istu opciju kao kum Ogi...

Inače, predviđeno je da se ukrajinsko nogometno prvenstvo nastavi 28. veljače, a već u prvom proljetnom kolu (2. ožujka) na rasporedu je derbi Dinamo Kijev - Šahtar. Do kraja prvenstva još je 13 kola, dok je Kup došao do četvrtfinala.

Izbornik vatrenih Niko Kovač još je Fifinome work shopu Brazilu i jučer se nije javio na naš telefonski poziv. Sve reprezentativce vidjet će na okupljanju uoči prijateljske utakmice sa Švicarskom 2. ožujka.

Usput, Niko će u nedjelju u 12 sati u Nici predstavljati Hrvatsku na ždrijebu kvalifikacijskih skupina za Euro 2016. u Francuskoj.

>> Mamić napao Kovača: Živi u Salzburgu, a da ga je zvala Hertha, ne bi došao za izbornika

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije