Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Slavlje u Donjecku

Srna: Cijela se Ukrajina opet ponosi Šahtarom

\'Players of  FC Shakhtar react after scoring against Arsenal  FC  during  UEFA Champions League, Group H football  match in Donetsk on November 3, 2010. Shakhtar won 2:1. AFP PHOTO/ SERGEI SUPINSKY
AFP
04.11.2010.
u 17:56

Jutro nakon pobjede nad Arsenalom Darijo je uživao u trijumfu hraneći četveromjesečnu kćer Kasju. Junak Ukrajine s bočicom u ruci...

Klinci su se napokon ostavli kompjutora, uzeli su loptu.

– Ja sam Gareth Bale – viknuo je jedan.

Drugi je bio Özil, treći Cristiano Ronaldo...

– A ja ću biti Srna! – uzviknuo je četvrti.

Darijo Srna, opet je u modi. Trijumf Šahtara nad Arsenalom jedna je od najvećih pobjeda ukrajinskog diva iz Donjecka. A Srna je bio heroj te utakmice. Ne samo zbog ukradene lopte Clichyju i asistencije Eduardu za pobjednički gol. Srna je tijekom cijele utakmice igrao briljantno, prijetio je Fabianskom, pucao iz svih oružja.

Poraz nas je motivirao

– Nedostajalo je samo da zabijem gol! Ali, ne treba mi gol, ovo je velika pobjeda, cijela se Ukrajina može ponositi nama. Igrali smo briljantno, nadigrali moćni Arsenal. Vjerovali smo u naše mogućnosti, onaj poraz od 5:1 samo nas je dodatno motivirao, ne i uplašio – govorio nam je Darijo Srna nakon utakmice.

Jutro u Donjecku bilo je sunčano, vedro, veselo. Uživao je Srna u pobjedi, kratio vrijeme hraneći četveromjesečnu kćer Kasju. Junak Ukrajine s bočicom u ruci. Nismo ga htjeli uznemiravati, čuli smo se opet za sat vremena. Malena je valjda zaspala, a Darijo je nastavio.

– Velika je to pobjeda, vratili smo se u igru u pravi trenutak. A pobjednički gol? Uh, kako sam bio radostan, vidjelo se. Drago mi je zbog Eduarda, ako je onaj pogodak u Londonu bio počasni, ovaj sada je zaista velik za Šahtar. Pokazalo se koliko je njegov dolazak veliki dobitak za Šahtar – kazao je Srna.

Nakon što je asistirao Eduardu, naš najbolji strijelac, iz poštovanja prema Arsenalu, klubu koji mu je puno toga dao, nije slavio. Ali, Srna je proslavljao pogodak i za njega i za sebe.

– I bio je to pogodak za slavlje – kaže Srna.

Pobjeda u Beogradu

U većini medija proglašen je igračem utakmice, u dvoboju protiv Arsenala bio je to onaj pravi, stari Darijo Srna kakvog ga želimo gledati i u dresu reprezentacije.

– Ma, ja stalno igram tako. Ili već duže vrijeme, kako god hoćete. A drugi je problem što neki to ne žele vidjeti, pa zatvaraju oči. Ali, to je njihov problem, ne moj – rekao je Srna.

Okrenuo se Šahtaru i igranju u Ligi prvaka. Njegova momčad je pred velikim stvarima, zajedno s Arsenalom dijeli prvo mjesto u skupini.

– Ni to prvo mjesto nije daleko, Ali, nismo posao još obavili, pokušat ćemo to riješiti već u Beogradu u utakmici protiv Partizana. Nama je najvažnije da smo zaista samo na korak do osmine finala Lige prvaka. Šahtar je još jednom pokazao koliko vrijedi, pokazali smo da smo velika europska momčad – zaključio je Srna.

Komentara 2

DU
Deleted user
20:52 04.11.2010.

jos da napisete da je prvi gol primljen zbog njegove greske,ona asistencija je cista slucajnost, pogrijesio onaj ko malo dijete, nigdje tamo nije bilo gola ni navidiku, i jos napisite da je arsenal igrao sa drugim timom, bez 5 standarnih igraca

Avatar flame
flame
09:16 05.11.2010.

Melji, Darijo! I protivnike i novinarčiće!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije