Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 75
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pala je odluka

Srbija 'ukrala' Hrvatskoj Dinamovo dijete, iz HNS-a obitelj nitko nije ni nazvao

Srpska zastava
Filip Brala/Pixsell
09.11.2020.
u 13:00

Đekić je u sedmoj godini odjenuo dres zagrebačkog Dinama, bio je član omladinske škole, međutim lani je prešao u Lokomotivu budući da u redovima modrih nije dočekao traženu priliku

Đuro-Giulio Đekić, nogometaš rođen 2005. godine u Zagrebu, pridružio se kadetskoj reprezentaciji Srbije, prenose tamošnji mediji. 

Đekić je rano djetinjstvo proveo u Gračacu, gdje je u NK Velebit napravio prve nogometne korake. U sedmoj godini odjenuo je dres zagrebačkog Dinama, bio član omladinske škole, međutim lani je prešao u Lokomotivu budući da u redovima modrih nije dočekao traženu priliku.

Nedavno je upao u oči srpskim skautima na jednom nogometnom turniru u Osijeku, a prvi kontakti s njim i obitelji uspostavljeni su u veljači ove godine.

Samo osam mjeseci poslije stigao je i poziv koji je Đekić naposljetku prihvatio.

U Staroj Pazovi, u kampu kadetske reprezentacije Srbije proveo je četiri dana, odigrao dvije utakmice i ostavio dobar dojam.

– Izbornik Mirko Bunjevčević nazvao me i rekao mi da će ga i dalje pratiti. Iz Hrvatskoga nogometnoga saveza nitko nam se nije javio. Pružili smo Bunjevčeviću ruku i sada ne bi bilo u redu da pogazimo dogovor. Đuro je odlučio zaigrati za reprezentaciju Srbije – kazao je otac mladog nogometaša Goran Đekić, čije riječi prenosi MozzartSport.

Isti portal ističe i reakciju Tomislava Rukavine, izbornika U-17 hrvatske reprezentacije:

– Nisam čuo za Đekića, ali ako ima kvalitetu da igra u našoj reprezentaciji, sigurno ćemo se raspitati. Bila bi šteta da zaigra za neku drugu selekciju.

Ključne riječi

Komentara 29

Avatar Observer
Observer
14:14 09.11.2020.

Nije se snasao u Dinamu, nije se snasao ni u Lokomotivi a izbornik Hrvatske reprezentacije nikad nije ni cuo za njega ali glavno da se postavi bombastican naslov o Srbiji jer to odgovara stilu i pisanju VL.

SA
SamoIstina
13:54 09.11.2020.

Vi to doživljavate kao gubitak??!!

Avatar Forumas
Forumas
13:57 09.11.2020.

ako je to njegova zelja onda neka igra za srbiju pa mozda tamo i odseli i svi zadovoljni.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije