Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 68
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZNENAĐENJE VEČERI

Srbija u Španjolskoj porazila prvaka Europe i ide na Euro!

Nogometna lopta
Reuters (Ilustracija)
Autori: Vecernji.hr, Goal
14.10.2014.
u 20:57

Bilo je 2:1 za Srbiju, a u prvom je susretu bilo 0:0.

Mladi reprezentativci Srbije pobrinuli se za najveće iznenađenje dodatnih kvalifikacija za U-21 Euro 2015. u Češkoj izbacivši favoriziranu Španjolsku pobjedom od 2:1 u uzvratnom dvoboju u Cadizu. Nakon prvog dvoboja koji je završio 0:0, Orlići, kako im tepaju u našem istočnom susjedstvu, su poveli autogolom Gaye u 31. minuti. S tim rezultatom se otišlo na odmor, a Španjoska je trebala pobjedu za prolazak dalje na Euro. No, uspjeli su izjednačiti tek u drugoj minuti sudačke nadoknade preko Sergija Roberta, da bi već u sljedećoj minuti Filip Kostić drugim golom Srbije zapečatio sudbinu reprezentacije za koju su u ovom dvoboju nastupile zvijezde poput Isca (Real Madrid), Ikera Muniaina (Athletic Bilbao) i Delofeua (Sevilla).

Gledatelji su najviše sigurno mogli uživati u dvoboju u kojem je Portugal ugostio Nizozemsku. Prvu utakmicu u svoju su korist riješili mladi Portugalci (2:0), a oni su se na kraju veselili u spektakularnom uzvratu koji je završio 5:4 za domaće. Unatoč činjenici da su Nizozemci postigli čak četiri pogotka, Portugal je uglavnom kontrolirao ukupan rezultat iz dva dvoboja koji je na kraju iznosio 7:4.

Na Euro će i mladi Nijemci koji su protiv Ukrajine u prvom utakmici u gostima slavili s čak 3:0 i tako već prije uzvrata praktički riješili pitanje ukupnog pobjednika. Volland i Bittencourt su pogocima u samoj završnici uzvratnog dvoboja u Njemačkoj donijeli pobjedu 2:0 i potvrdili plasman U-21 elfa.

Neizvjesno je bilo u Reykjaviku gdje su igrali Island i Danska, a prvi je dvoboj završio bez pogodaka. Mreže se nisu tresle sve do samog kraja utakmice i kada se činilo da će i uzvrat završiti 0:0, te da će se igrati produžeci, Thomsen je u 90. minuti pogodio za Dansku, a tri minute kasnije Island je čak i uspio doći do udarca s bijele točke iz kojeg je izjednačio Fridjonsson no s tih 1:1 je dvoboj i završio, a temeljem pogotka u gostima na češki Euro mladih reprezentacija će Danska.

>> Više pročitajte na Goal.com

>> Incidenti u Beogradu uoči susreta Srbije i Albanije

Ključne riječi

Komentara 3

OR
<orlando>
21:16 14.10.2014.

Bravo! Eto, Spanija velike zvijezde i na kraju ništa.

MO
morpheus11
21:06 14.10.2014.

Bravo! Orlići stalno prave dobre rezultate, a kad porastu ništa.

Avatar Danko - SLOBO danko
Danko - SLOBO danko
01:08 15.10.2014.

Orlovi rano lete ....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije