Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Savićević ogorčen

Srbija u šoku: Fifa Crvenoj zvezdi ne priznaje naslov svjetskog prvaka!

Crvena zvezda
Foto: Youtube Screenshot
31.01.2017.
u 09:07

Fifa od 2000. godine organizira Svjetsko klupsko prvenstvo na kojem nastupaju prvaci svih šest konfederacija i samo te prvake smatra svjetskim klupskim prvacima, priopćeno je iz Fife.

Sportska javnost u Srbiji je u šoku nakon odluke Fife da osvajače Interkontinentalnog kupa više neće smatrati svjetskim klupskim prvacima. Natjecanje koje se zvalo Toyota kup, Crvena zvezda osvojila je 1991. godine pobijedivši u Tokiju čileanski Colo Colo s 3:0. Beogradski klub prije toga osvojio je i naslov europskog prvaka.

Interkontinentalni kup održavao se od 1960. godine, a u njemu su se natjecali europski i južnoamerički prvaci da bi od 2000. godine bio zamijenjen Svjetskim klupskim prvenstvom. Prvi osvajač bio je Real Madrid trijumfom nad Penarolom iz Urugvaja. 

No, Fifa tvrdi kako se klubovi koji su osvajali Interkontinentalni kup nemaju pravo smatrati najboljima na planetu. 

– Fifa je prepoznala i cijenila osnivanje svjetskih klupskih prvenstava tijekom povijesti, a takva je situacija i s Interkontinentalnim kupom. Ipak, Fifa od 2000. godine organizira Svjetsko klupsko prvenstvo na kojem nastupaju prvaci svih šest konfederacija i samo te prvake smatra svjetskim klupskim prvacima – priopćeno je iz krovne svjetske nogometne organizacije.

Dakle, prema Fifi svjetski klupski prvaci samo su Barcelona (tri puta), Real Madrid (dva puta), Corinthians (dva puta), Bayern, Sao Paulo, Internacional, Inter, Milan i Manchester United.

Legendarni član zlatne generacije Crvene zvezde, Dejan Savićević ogorčen je Fifinom odredbom.

– Bili smo najbolji. I točka. Netko u Fifi glupira se i želi mijenjati povijest. Nije mi jasno kome je palo na pamet nakon toliko godina mijenjati povijesti. To je čista nebuloza. Uvijek su klubovi iz Europe i Južne Amerike odlučivali o naslovu najboljih i Crvena Zvezda će za mene zauvijek ostati klupski prvak svijeta – rekao je Savićević.

Komentara 10

Avatar Danko - SLOBO danko
Danko - SLOBO danko
12:23 31.01.2017.

nekad bilo sad se spominjalo

DU
Deleted user
11:44 31.01.2017.

Joj, necu sad moci danima mirno spavati.

PR
prdovan
10:11 31.01.2017.

Nije samo C.Z., već svi pobjednici prije 2000, ali priznali oni ili ne Zvezda je pobjednik, i to jedini sa ovih prostora.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije