Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KVALIFIKACIJE ZA SP

Srbi se provukli na Hampdenu, Mihajlović: Mogu biti zadovoljan

Škotska Srbija
AFP
08.09.2012.
u 17:55

Mihajlović je protiv Škota igrao poput Del Bosquea, bez klasične špice

Srbi se u Mihajlovićevom debiju u službenoj utakmici nisu proslavili odigravši samo 0:0 protiv nabrušenih, ali sasvim prosječnih Škota na Hampen Parku. Zamislite, za Škote je u prvoj kvalifikacijskoj utakmici debitirao Paul Dixon, igrač engleskog trećeligaša Huddersfielda, a napad im je predvodio Kenny Miller iz Vancouver Whitecapsa... Srpski izbornik Mihajlović je, kopirajući Del Bosquea, u Glasgowu izveo momčad bez klasičnoga napadača, što su Škoti i očekivali.
Naime, dan uoči utakmice netko je iz Mihajlovićevoga stožera, nakon treninga na Hampdenu, neoprezno ostavio na travnjaku skice s nacrtom igre Srbijanaca. U njima je upravo Dixom označen najslabijom karikom, ali to se na utakmici nije vidjelo.  

U nezanimljivoj utakmici najviše uzbuđenja bilo je u 90. minuti kada je napadač Twentea Dušan Tadić zapucao veliku šansu, a odmah u sljedećoj akciji vratar Srba Stojković spasio je gol nakon opasne prijetnje Mackiea. Imali su Škoti izvrsnu šansu i u 66. minuti kada je pogriješio Fejsa, a Caldwell dodao Naismithu, koji je u čistoj situaciji pucao pokraj vrata.   Tek u završnici utakmice Mihajlović je "progledao" i dao priliku pravome napadaču Dejanu Lekiću, no bilo je prekasno za njegovu reakciju.  

- Nadao sam se pobjedi, ali dobar je i nerješen rezultat.Kada se sve zbroji mogu biti zadovoljan rezultatom. Primjetio sam i strah među igračima, ali prva je utakmica kvalifikacija i sve je to normalno. Svjesno ulazimo u rizik s mladim igračima kako bismo stvorili tim za budućnost - zaključio je Mihajlović

Srbi u 2. kolu u utorak u Novom Sadu dočekuju Velšane, a istoga dana Škoti na Hampdenu Makedonce. 

Zanimljivost nakon utakmice Crnogoraca i Poljaka u Podgorici (2.2). Napadač Fiorentine Stevan Jovetić ispričao se crnogorskoj javnosti zbog promašene šanse za pobjedu.  

- Osjećam se jako loše. Imao sam meč-loptu, ali nisam reagirao kako je trebalo, ispričavam se! Kada se sve zbroji, rezultat nije loš za nas, ali kad znaš da si mogao pobijediti, svakako ostaje žal. Bio sam tragičar, preuzimam krivicu na sebe – kazao je Jovetić na što je odmah reagirao kapetan Mirko Vučinić.  

- Jovetić griješi što se ispričava, nema se on kome ispričavati. Puno puta je odlučio utakmicu pa nema razloga ovako preuzimati krivnju na sebe – kazao je Vučinić.  

Crnogorci sljedeću utakmicu igraju protiv San Marina u gostima, a priliku kao zapeta puška čeka Dinamov napadač Fatos Beqiraj, koji protiv Poljaka od izbornika Branka Brnovića nije dobio ni minute.  

Reprezentativac Portugala Nani rekao je nekoliko rečenica nakon pobjede nad Luksemburgom (2:1) o suigraču Cristianu Ronaldu.  

- Koliko sam mogao vidjeti, Ronaldo uopće nije nesretan. Zar ga niste vidjeli na terenu, kako se veselio kada je Helder Postiga postigao pogodak? Ma s Ronaldom je sve u redu – kazao je Nani.  

Usput, za Luksemburžane je protiv Portugalaca igrao Ante Bukvić, 25-godišnji Zadranin, član tamošnjeg prvoligaša Differdangea.

Komentara 14

SE
serđo
18:11 08.09.2012.

škotska nema pojma, a našeg vukovarca siniše trupe kao i svaka momčad koju on trenira - stihijski. to je bio dvoboj autsajdera skupine, a sada po trobod i prvo mjesto u bruxelles, šticove. da se odmah na početku riješimo svih briga.

Avatar Matija22
Matija22
18:14 08.09.2012.

Srbi su antitalenti za sportove , Juga je bila jaka u sportu ,jer su Hrvati igrali u njoj.

OB
-obrisani-
18:56 08.09.2012.

Ima li VL bolji vijesti iz otadzbine????????? Np Susjedna BiH pobijedila 8-1 u gostima !! Dacic izjavio da je Srbija pred bankrotom !! Kako pise " Oslobodjenje ""

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije