Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 115
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
USKORO PISMO NAMJERE

Sprema se veliko kinesko ulaganje u hrvatski nogomet! Sada su otkriveni detalji

Kantrida
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
11.04.2019.
u 10:39

Kinezi bi gradili Kantridu, a projekt uključuje gradnju stadiona, komercijalne sadržaje na pomorskom dobru i gradnju hotela sa 120 soba na istočnom dijelu lokacije

Kineska delegacija posjetila je ovih dana Rijeku, a ugostio ih je Damir Mišković. Prvi čovjek riječkog prvoligaša razgovarao je o izgradnji novog stadiona na Kantridi

Rijeka je 2015. preselila na stadion Rujevicu, što dio navijača nikad nije prihvatio jer smatraju da je Kantrida njihov dom. Indikativno je to što se Mišković već treći put sastao s kineskim investitorima u vezi s Kantridom.

Novi list doznao je iz krugova bliskih Vladi da bi pismo namjere za projekt nove Kantride treba biti potpisano u petak.

Dodaje se i da projekt nije kretao od nule, s obzirom na to da je dokumentacija već spremna. Projekt Kantrida, koji bi trebala realizirati tvrtka Stadion Kantrida, uključuje gradnju stadiona, komercijalne sadržaje na pomorskom dobru i gradnju hotela sa 120 soba na istočnom dijelu lokacije. 

Godine 2014. sklopljen je predugovor o pravu građenja za taj projekt s tvrtkom Stadion Kantrida. Nedavno je sklopljen i aneks toga predugovora kako ne bi istekli rokovi za realizaciju.

O povratku na Kantridu jučer su se i službeno oglasili iz HNK Rijeke:

"Od dolaska u klub aktualna uprava ulaže znatne napore kako bi se ispunili uvjeti da se HNK Rijeka vrati na povijesnu lokaciju svog stadiona. O rezultatima ovih nastojanja javnost će biti pravodobno obaviještena." 

>> Pogledajte slavlje igrača Dinama nakon plasmana u finale

Ključne riječi

Komentara 4

KA
katanicker
14:18 11.04.2019.

za to će sigurno zakupiti prava na luku za nekih 100 godina , kao u ateni

SO
Somelier
12:01 11.04.2019.

TReba nam jedan pravi nacionalni stadion a koji mora bitiizvan gada ili uz sam rub grada gdje ima dosta parkinga, gdje se lako prilazi i da za vrijeme utakmice grad nije paraliziran. Svi veči EU gradovi imaju stadione izvan grada.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije