Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 94
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROCURIO DOKUMENT

Sportska inspekcija presudila: Dinamo mora vratiti 'mamićevce' u klub!

Zagreb: Nakon završene skupštine Damir Zorić dao je izjavu za medije
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
1/3
16.09.2023.
u 10:35

U obrazloženju odluke glavna sportska inspektorica Klaudia Miloš Lončar zaključuje da su na nezakonit način izbačeni iz članstva. Tijelima Dinama naređuje da poništi odluke izvršnog odbora o izbacivanju te skupine iz članstva

Putem Whatsapp poruka procurio je dokument kojim je potvrđeno da se u Dinamo vraća jedan od glavnih zagovarača Zdravka Mamića, Damir Zorić, a uz njega i mnogi povjerenici istomišljenici.

Podsjetimo, Zorić je prije prošle Skupštine Dinama organizirao pressice gdje je branio Mamića, ratovao s Krešimirom Antolićem, da bi na Skupštini u ožujku bio izbačen iz Dinama, kako se istaknulo, zbog narušavanja ugleda kluba.

Samostalni sektor sportske inspekcije donio je službeno rješenje prema kojemu se Dinamu naređuje da Zorić bude vraćen u članstvo kluba, kao i isključeni povjerenici Damir Žigrović, Mato Tokić, Mario Paponja i Mario Primorac.

Svi su oni u zakonskom roku podnijeli žalbe na odluke o isključenju i nakon gotovo šest mjeseci dočekali su službenu odluku koja ide njima u korist. U obrazloženju odluke glavna sportska inspektorica Klaudia Miloš Lončar zaključuje da su na nezakonit način izbačeni iz članstva. Tijelima Dinama naređuje da poništi odluke izvršnog odbora o izbacivanju te skupine iz članstva.

Valja napomenuti da Miroslava Rožića i Andreja Menigu, članove raspalog nadzornog odbora, klub ne mora vratiti u članstvo jer nisu na vrijeme podnijeli žalbu.

Dinamo mora u roku od 60 dana ponovno oformiti izvršni odbor i nadzorni odbor jer zagrebački klub klub živi bez tih tijela već pola godine.

Ipak, na idućoj Skupštini, koja je na rasporedu ubrzo, 25. rujna Zorić i njegovi suradnici neće biti članovi jer Dinamo ih mora vratiti tek 15 dana nakon osnivanja IO-a i NO-a, a ta će tijela tek osnovati ta skupština.

Komentara 28

AM
Amen
11:18 16.09.2023.

Podrška Mamićima.Sretno dečki i čuvajte nam Dinamo.

LA
lavdinamo
11:30 16.09.2023.

Volim Dinamo i mislim da bi u skupštini trebali biti navijači a nikako BBB.

PE
Pendrek57
11:28 16.09.2023.

Konacno da je netko ovim lopinama iz NeMozemo rekao istinu. Samo su naivci mogli povjerovati da budu gradili stadione u Kranjci i Maximiru. A s tom forom su uspjeli skoro unistiti Dinamo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije