Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TKO JE BIO VOĐA GROBARA?

Splitski plaćenici tukli su se protiv frakcije Srbina koji je sinoć likvidiran

02.11.2019.
u 13:13

Ljubomir Marković sinoć bio naoružan, kod sebe je imao pištolj “tetejac”, ali ga nije uspio upotrijebiti. Ubojica je bio brži...

Vođa navijača Partizana Ljubomir Marković (37) zvani Kića likvidiran je sinoć u Beogradu nakon što mu je ubojica ispalio dva hica u glavu.

Ljubomir Marković dobro je poznat tamošnjoj policiji jer je bio jedan od organizatora ubojstva francuskog državljanina Bricea Tatona 2010. godine. Taton je bio navijač Toulousea, a huligani su ga nasmrt pretukli.

Marković je zbog toga osuđen na 30 godina zatvora, robijao je u Sremskoj Mitrovici, no na kraju mu je kazna smanjena pa je na slobodu izašao 2017. godine.

Marković je bio jedan od vođa grupe "Alkatraz" i vrlo aktivan na južnoj tribini Partizanovog stadiona. Navijačka skupina "Alkatraz" u žestokom je sukobu s drugom navijačkom skupinom koja se zove "Zabranjeni".

Ostao je zampaćen i sukob dviju frakcija Grobara na derbiju s Crvenom zvezdom 2017. godine. Tada su se frakcije Grobara žestoko potukle, a cilj je bio zavladati južnom tribinom stadiona.

U tom incidentu sudjelovala su i šestorica Splićana koji su se tukli protiv Markovićeve frakcije, a koje su srpski navijači pretukli, opekli baljama i skinuli do gola. Na kraju su šest mjeseci završili u zatvoru i dobili zabranu ulaska u Srbiju u narednih pet godina. Jedan od Splićana, Ante Firić, nakon povratka u Hrvatsku smrtno je stradao u neobičnim okolnostima kada je šetao po auto-cesti.

Dodajmo i da je Ljubomir Marković sinoć bio naoružan, kod sebe je imao pištolj “tetejac”, ali ga nije uspio upotrijebiti. Ubojica je bio brži...

Ključne riječi

Komentara 5

GE
generacija57
13:32 02.11.2019.

Zanimljivo,dobiš 30 godina a odslužiš 9.

Avatar MADO
MADO
13:50 02.11.2019.

Ovi koji su se tukli u Beogradu uopće nisu bili Splićani, kad se to dogodilo ja sam odmah pogledao njihove profile na facebook, od stotine i stotine objava niti jedna objava nije bila o Splitu, Hajduku, Dalmaciji, Hrvatskoj, niti jedna objava nije bila o Hajduku i Torcidi, niti jedna obajava nije bila o našim pjevačima, apsolutno sve objave su bile o srpskim cajkama i bosanskim narodnjacima. Ja mislim da to uopće nisu bili plaćenici nego srpski navijači koji žive u Hrvatskoj.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije