Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Počinje Prvenstvo Europe

Splitski Mornar i Hrvatska imaju dva kandidata za medalju

15.11.2022.
u 11:42

Nakon brončanog odličja na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu, Filip Jurišić na Prvenstvu Europe kreće po novu medalju, a za medalju će se boriti i dvostruki srebrni olimpijac Tonči Stipanović

Od 14. do 21. studenog u francuskom Hyèresu jedri se EurILCA Europsko prvenstvo. U klasi ILCA7, Hrvatsku će predstavljati jedriličari Filip Jurišić i Tonči Stipanović, klupski kolege i članovi splitskog Mornara.

- Jako se veselim ovoj regati jer od Svjetskog prvenstva u svibnju nismo imali neku veću, jaku, regatu. Od tada smo dobar dio ljeta proveli u Marseilleu kako bismo se upoznali s olimpijskim poljem kao i razdoblje u Scheveningenu gdje će se iduće ljeto jedriti prva kvalifikacijska regata za Olimpijske igre u Parizu 2024. godine. Siguran sam da će ova regata biti jako neizvjesna do kraja, ali osjećam se super i nadam se borbi za sami vrh - rekao je Filip Jurišić, koji je na prošlogodišnjem Europskom prvenstvu olimpijske klase ILCA7 osvojio srebrnu medalju.

Na regati će sudjelovati 177 jedriličara iz 47 nacionalnih ekipa, uključujući osvajače olimpijskih, svjetskih i europskih medalja poput Pavlosa Kontidesa (Cipar), Bernaza Jean-Baptistea (Francuska), Michaela Becketta i Elliota Hansona (Velika Britanija), Lorenza Branda Chiavarinija (Italija), Jonatána Vadnaija (Mađarska), Finna Lyncha (Irska), Hermanna Tomasgaarda (Norveška), Matthewa Wearna (Australija), Georgea Gautreya (Novi Zeland), kao i mnogi drugi vrhunski seniorski i mladi jedriličari iz cijelog svijeta.

- Prošli tjedan smo imali uvodnu regatu, prvenstvo Francuske, gdje je bila dosta jaka flota na kojoj sam završio na drugom mjestu tako da zadovoljno iščekujem početak Prvenstva Europe. Naravno, očekujem borbu za medalje iako sa sigurnošću mogu reći da neće bit lako jer je ekipa 'nabrijana', spremna i svi su željni natjecanja.“ – rekao je Tonči Stipanović, osvajač dvije olimpijske medalje (srebra u Riju i Tokiju).

Prvi plov na rasporedu je srijedu 16. studenog, dok će se posljednji plov jedriti 22. studenog.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije