Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUDJELOVALO NEKOLIKO TISUĆA TRKAČA

Splitski maraton osvojili Jean Baptista Simukeka i Clementine Mukandanga

Split Maraton u Dioklecijanovom gradu Splitu
Ivo Cagalj/PIXSELL
27.02.2022.
u 16:15

Ni jaka olujna bura koja posljednja 24 sata puše u Splitu nije spriječila nekoliko tisuća sudionika da u 9 sati s Rive startaju u polumaratonu, maratonu i štafetnom maratonu, te deset minuta kasnije u utrci Trofej Slobodne Dalmacije.

Pobjednik ovogodišnjeg 22. Splitskog maratona je Jean Baptista Simukeka iz Ruande (2:21:22), dok je njegova sunarodnjakinja Clementine Mukandanga s vremenom 2:37.03 bila najbrža među ženama.

Drugo i treće mjesto u ovogodišnjem 22. Splitskom maratonu osvojili su Redouan Nouini (2:25:01) iz Maroka i Ivan Dračar (2:27:28) iz Hrvatske.

Polumaraton u konkurenciji žena osvojila je Nahimana Cavaline (Burundi) s vremenom 1:13:42, a u konkurenciji muškaraca Hosea Kimeli Kisorio iz Kenije (1:04:33).

Trofej Slobodne Dalmacije (5 km) u konkurenciji žena osvojila je Alma Hrnjić (BiH) s vremenom 18:31, a kod muškaraca Mađar Gyányi Zsombor koji je u cilj utrčao za 16:12 minuta. Iako je za tu utrku prethodno bilo prijavljeno 396 sudionika zbog težih je vremenskih uvjeta startalo njih tristotinjak. Zanimljivo je kako je u utrci Trofeja Slobodne Dalmacije sudjelovao i nekadašnji gradonačelnik Splita Andro Krstulović Opara.

Ni jaka olujna bura koja posljednja 24 sata puše u Splitu nije spriječila nekoliko tisuća sudionika da u 9 sati s Rive startaju u polumaratonu, maratonu i štafetnom maratonu, te deset minuta kasnije u utrci Trofej Slobodne Dalmacije. 

Štafetni maraton se trčao u četiri izmjene (po pravilima IAAF-a), tri dionice po 10 km i jedna dionica od 12,195 km, a mogli su se trčati kao muška štafeta (4 M), kao ženska štafeta (4 Ž) ili kao mješovita (2Ž + 2M). Dionica polumaratona je bila duga 21 km, započela je i završila na Rivi, a prolazila je kroz brojne gradske ulice od kojih su neke bile u užem dijelu grada. 

Maraton, koji se trčao po Splitu i Solinu, organizirao je Maraton klub Marjan. Split maraton je dio World Marathon Majors - Wanda Age Group poretka.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije