Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pikado za slijepe

Splitski klub Usridu na vodećem mjestu nakon prvog dijela prvenstva

04.12.2023.
u 23:13

Najzaslužniji za uspjeh splitske momčadi u prvom dijelu bili su: Frane Sablić (B1), Dražan Poljak (B2), Denis Saša (B3) i Josip Maček (B4). Sudjelujući na ovakvim natjecanjima dižemo samopouzdanje. Upoznajemo se sa osobama sa istim problemom invaliditeta te se socijaliziramo i integriramo u društvu - poručuju iz splitskog kluba

Nakon prvog dijela prvenstva, pikado klub slijepih Usridu iz Splita na vodećem je mjestu u Drugoj ligi zapad Hrvatske sportske lige na govornom pikadu za slijepe. U prvom dijelu prvenstva, splitski klub je slavio na gostovanju protiv momčadi Sirds Sisak (7:5), a u drugom je susretu remizirao protiv momčadi Susso Donat Zadar (6:6). 

U zadnjem susretu, Splićani su u Karlovcu pobijedili 8:4 protiv SRC Labradora, te u ukupnom poretku trenutačno imaju sedam bodova. Bez obzira na utakmicu između momčadi Susso Donat Zadar i Sirds Sisak, koja se treba odigrati, Splićani imaju najveći broj bodova.

Natjecanje se sastoji od dva dijela, prvi dio prvenstva igra se na tri kola tijekom listopada, studenog i prosinca, dok su za drugi dio rezervirani veljača, ožujak i travanj. U natjecanju sudjeluju dvije slijepe i dvije slabovidne osobe, a svaki susret ima 12 mečeva, na dva pobijeđena seta.

Najzaslužniji za uspjeh splitske momčadi u prvom dijelu bili su: Frane Sablić (B1), Dražan Poljak (B2), Denis Saša (B3) i Josip Maček (B4). Tijekom godine također se održava i pojedinačno prvenstvo u Premanturi.

- Sudjelujući na ovakvim natjecanjima dižemo samopouzdanje. Upoznajemo se sa osobama sa istim problemom invaliditeta te se socijaliziramo i integriramo u društvu. Zahvaljujemo se donatorima, HŽ-u koji nam je pomogao pri povratku iz Karlovca, a posebno sponzoru Janaf koji nas prati u ovom dijelu prvenstva bez čije pomoći bi nam bilo nemoguće realizirati treninge i natjecanja po Hrvatskoj. Da nije njih, ne bi bilo ni nas - poručili su iz splitskog kluba Usridu.

Komentara 1

Avatar rubinet
rubinet
11:45 05.12.2023.

Ovo mi nije baš jasno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije