Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Slavili s 3:0

Split u najboljoj utakmici sezone razbio Lokomotivu

Split Lokomotiva
Foto: Tino Juric/PIXSELL
1/8
30.11.2013.
u 20:46

Split se ovom pobjedom probio na treće mjesto preskočivši Lokomotivu koja ima utakmicu.

U najboljoj utakmici sezone Split je u potpunosti razbio, deklasirao Lokomotivi i na kraju slavio s 3:0 (1:0). Bila je to rapsodija Ante Ercega, koji je tituliran kao velika nada crvenih, ali u posljednje vrijeme bio je opterećen ozljedama. Sada se Erceg vratio u velikom stilu, prvi pogodak postigao je u 29. minuti, prekrasnim udarcem.

A u 47. minuti iz daljine je pogodio vratnicu, da bi Glumac odbijanac pospremio u mrežu. Nastavi li tako vrlo brzo će Slaven Žužul zaboraviti Antu Rebića. Konačnih 3:0 postavio je Mate Bilić u 87. minuti na asistenciju Bellea.

- Pobjeda je velika za sve nas, ovo nam je sedma utakmica bez poraza. Bila je ovo naša najbolja utakmica ove sezone - rekao je Mršić.

Split je dominirao u svim segmentima igre, nadigrao Lokomotivu. Igrači Stanka Mršića u svakom duelu bili su brži, snažniji, odlučniji... Podatak da je već u 57. minuti potrošio sve promjene dovoljno kazuje kako je igrala momčad Tomislava Ivkovića.

- Bar nešto sam uzeo ovdje, malo pršuta. Bolje je jednom izgubiti s 3:0, nego tri puta s 1:0. Kad nisi zaslužio, onda i ono malo dobrog nije ulazilo. Radili smo sve kontra onog što smo se dogovorili. Split je riskirao, igrao s puno ofenzivnih igrača, a to je po meni bila naša šansa, da ih probijemo brzim pasovima. Oborili smo svjetski rekord u krivim dodavanjima, 80 posto lopti dali smo bez da nas je protivnik pritiskao. Nedostajalo nam je agresivnosti, koje je Split imao za prodaju - kazao je Ivković.

Glavina nezgodno pao

Otkako je prije utakmice s Hajdukom odbio preuzeti nagradu Tomislav Ivić za trenera koji je u prošloj sezoni radio i najviše podsjetio na proslavljenog stratega kao da ga je netko zapisao. Trener, koji je bio "crna mačka" za splitske klubove primio je od tada šest golova, ostao bez boda kada gostuje u Splitu.

- Hm, dobro ste se sjetili. Ma, nije trebalo doći do toga, nagrada koju sam osvojio trebala je biti uručena prije četiri mjeseca. Sve što se dešavalo bilo je zbog toga što sam branio svoj klub. Ivića znam od svoje 17. godine kada je došao u moju kuću i 1977. godine htio me odvesti u Hajduk. Cijenim ga i poštujem, odbijanje nagrade nema veze s Ivićem. Nije mi ni na kraj pameti bilo da povrijedim lik i djelo Ivića. U žiriju su ljudi s imenom i prezimenom, ponosan sam što su me izabrali - pojasnio je Ivković.

Govorio je i o derbiju Dinama i Hajduka.

- Samo da se ne dogodi neka situacija na tribinama, koja bi zasjenila derbi, neka nogomet bude u glavnoj ulozi - kaže Ivković.

Osim odlične igre Splita dvoboj je obilježila neugodna ozljeda Denisa Glavine, koji je kolima hitne pomoći prebačen u bolnicu. Glavina je nezgodno pao nakon skoka, vrat mu je odmah imobiliziran.

- Pad je bio težak, na obradi je, a prve informacije kažu da je sve u redu s njim - kazao je glasnogovornik Splita Jerko Trogrlić.

>> Mamić: Bolji smo od Hajduka, očekujem pobjedu

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije