Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 23
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bez golova

Split s igračem više nije uspio svladati Osijek

Osijek Split
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
1/8
09.11.2013.
u 18:05

- Pola sata smo imali igrača više i morali smo poentirati, ali na kraju kad se zbroji i oduzme realan rezultat. Nedostaje nam još jedan pravi napadač koji zna zabiti i nadam se, s obzirom na ambicije Splita, da ćemo ga naći za drugi dio sezone – veli Mršić.

Osijek i Split igrali su bez pobjednika u Gradskom vrtu (0:0). Iako gotovo pola sata s igračem manje bijelo-plavi su uspjeli doći do boda i drugu prvenstvenu utakmicu zaredom ostati neporaženi, što im ove sezone još nije pošlo za rukom, dok je Split vezao i petu utakmicu bez poraza, četvrtu u nizu u kojoj nisu primili pogodak.

Ivica Kulešević i Stanko Mršić stari su znanci. Prije više od dva desetljeća dijelili su svlačionicu tadašnjeg vinkovačkog Dinama, surađivali su u Osijeku još donedavno, a ovo im je prvi puta da su na suprotnim stranama..Složni su kako je podjela bodova najrealniji ishod.

- Pola sata smo imali igrača više i morali smo poentirati, ali na kraju kad se zbroji i oduzme realan rezultat. Nedostaje nam još jedan pravi napadač koji zna zabiti i nadam se, s obzirom na ambicije Splita, da ćemo ga naći za drugi dio sezone – veli Mršić.

Ivica Kulešević treći je trener Osijeka ove sezone. I rezultatski najbolji - pobjeda u kupu te poraz i dva remija u prvenstvu. Na prvo slavlje u HNL-u još čeka.

- Iduća utakmica nam je protiv Hajduka i kud ćeš ljepše nego na Poljudu proslaviti prvu pobjedu – smije se Kulešević.

Jedan od najvećih hrvatskih klubova istovremeno vodi dvije borbe za opstanak – prvoligaški i financijski. Uz ionako praznu blagajnu siromaška iz Gradskog vrta kojeg ni "pas nema za što uhvatiti", Sunce osiguranje sjelo je na klupski račun zbog duga koji je s kamatama u 15 godina narastao na čak tri milijuna. Nisu prihvatili prijedlog da se dugovanje podmiri kroz dionice i vlasnički udio u klubu. Klub ne može isplaćivati plaće, a "gladnoj svlačionici" imperativ je opstanak u prvoligaškom društvu u kojem je Osijek bez prestanka još od 1979.

- Situacija je jako teška, ali nikada nije bilo da nije bilo rješenja za klub. Mislim da će se naći i sada, imamo veliku budućnost za spasiti – poručio je Milan Španjić, čovjek koji je posljednja tri desetljeća na nekoj od funkcija u Gradskom vrtu

A velika budućnost koju je Španjić spominjao nalazila se na travnjaku. Vrataru Marku Malenici kojeg prati Manchester City je 18, sve boljem kreatoru Osijekove igre Josipu Mišiću je 19, odličnom lijevom bočnom Antoniju Paviću 18... Najboljeg ove sezone, Karla Lulića, zbog ozljede nije bilo, tek mu je 17, a već vrijedi dva-tri milijuna eura.

Tešku situaciju u kojoj se našao klub prepoznali su navijači. Nakon utakmice protiv Splita njih tristotinjak spustilo se pred vrata svlačionice i pjesmom momčadi dali novi vjetar u leđa. Slika koja dugo, dugo vremena nije viđena u Gradskom vrtu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije