Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KAKO OVO RIJEŠITI?

Split je na nogama: Pojavio se veliki sigurnosni problem pred derbi, objavljen poseban plan

Split: Navijači na Poljudu uoči početka utakmice između Hajduka i Dinama
Zvonimir Barisin/PIXSELL
29.03.2024.
u 13:42

Policija je donijela posebnu odluku po kojoj navijače neće okupiti na izlazu s autoceste u Dugopolju nego će se tamo izvršiti pregled navijača, a oni će i do Poljuda ići osobnim vozilima ili autobusima, ovisno o načinu na koji dolaze u Split

Hajduk i Dinamo u subotu će od 19.30 sati odigrati veliki derbi 28. kola HNL-a. Bit će to prva od dvije utakmice između ta dva kluba u Splitu u razdoblju od pet dana. Pojavio se i sigurnosni problem prije tih utakmica jer prema neslužbenim informacijama Dinamovi navijači neće moći koristiti usluge splitskog javnog prijevoznika od naplatnih kućica do stadiona u Poljudu. Policija je naime donijela posebnu odluku po kojoj navijače neće okupiti na izlazu s autoceste u Dugopolju nego će se tamo izvršiti pregled navijača, a oni će i do Poljuda ići osobnim vozilima ili autobusima, ovisno o načinu na koji dolaze u Split. To će, zbog policijske pratnje iziskivati dodatan organizacijski rizik.

Splitski prometnici ne žele ustupiti svoja vozila za prijevoz navijača Dinama jer ih oni uglavnom unište. Zato će biti zatvorena cesta od Jokera do stadiona u Poljudu od 15 sati u subotu. Hajduk je objavio konkretan plan.

- Dragi navijači, imamo važne obavijesti za sve vas koji dolazite na prvi od dva derbija Hajduka i Dinama koji nas očekuju u idućih pet dana. Prvenstvena utakmica na rasporedu je u subotu 30. ožujka s početkom u 19:30 sati. Sukladno odluci Policijske uprave Splitsko-dalmatinske donosimo nekoliko važnih informacija koje se tiču prometne regulacije na dan dvoboja u subotu: 

- Od 11:00 sati za promet svim vozilima zatvara ulica 8. Mediteranskih igara osim za vozila s valjanom parking propusnicom

- Od 15:30 sati se za sva vozila i pješake zatvaraju ulice Put Supavla i 8. Mediteranskih igara (od Jokera prema Poljudu) osim za vozila s valjanom parking propusnicom. Valja napomenuti da se neće propuštati ni motorna ni taksi vozila ni pješaci (neovisno o ulaznici koju posjeduju). 

Split: Navijači na Poljudu uoči početka utakmice između Hajduka i Dinama
1/4

- Od 15:30 sati se za sva vozila zatvara Ulica Zrinsko-frankopanska od križanja s Ulicom Sedam Kaštela do bazena osim za vozila s propusnicom i pješake.

- Od poljudskih bazena do pomoćnih terena od 15:30 će biti dozvoljeno kretanje samo za vozila s propusnicom i osoba koje imaju valjanu ulaznicu za sektore: VIP Gold, VIP Silver i Premium E te sve službene osobe koje imaju akreditaciju za susret.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije