Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NA ROĐENDAN

Španjolski mediji se naklonili Modriću: Nadmašio je Pirla i Xavija

Filer - Chelsea 2020/21 Season Review
JUANJO MARTIN/PA Images/PIXSELL
09.09.2021.
u 15:26

Pirlo je s 36 godina otišao u New York City nakon što je bio prvak Italije i europski doprvak, a Xavi je u Modrićevim godinama bio u Kataru

– Mišićav, u najboljoj formi, otporan na udarce... – tako španjolska Marca piše o Luki Modriću. Čovjeku koji je danas proslavio 36. rođendan, a igra u formi života. Njegova priča bila je teška, djetinjstvo nimalo lako, tijelo daleko od onog kakva su imali drugi nogometaši njegova uzrasta, ali sada... sada je Luka centar nogometnog svijeta, hrvatske reprezentacije i Real Madrida.

Marca je zasluženo jedan tekst posvetila samo njemu:

–Njegova forma je rezultat njegovog individualnog rada s ljudima od povjerenja... Modrić će na najvišoj razini igrati kao 36-godišnjak i time je već nadmašio dvije legende s kojima se mogao uspoređivati - Pirla i Xavija. Pirlo je s 36 godina otišao u New York City nakon što je bio prvak Italije i europski doprvak, a Xavi je u Modrićevim godinama bio u Kataru. Nitko od takvih velikana na Modrićevoj poziciji se nije oprostio od nogometa s bitnom ulogom u velikom klubu – stoji u španjolskom listu koji ga hvali na sva zvona.

Za vrijeme pandemije koronavirusa mnogi su stolci bili klimavi, igrači nisu pristajali na manje plaće, bilo je tu svega, ali hrvatski veznjak nije se bunio. Pristao je na manju plaću i produljio ugovor s Realom jer samo je ponovno htio zaigrati.
Luka je profesionalnu nogometnu karijeru započeo u Dinamu, igrao je u ukupno pet klubova, a već je godinama dio kraljevske momčadi u kojoj želi završiti profesionalnu karijeru. U Real Madridu bi mogao ostati i nakon isteka aktualnog ugovora koji traje do kraja sezone:
 

– Modrić želi igrati na Svjetskom prvenstvu, do njega je ostalo još 15 mjeseci i najlogičnije je vidjeti ga u Kataru, u dresu Reala ili nekog američkog kluba – piše Marca.
Nekoliko rečenica za Lukin rođendan posvetio mu je i sam klub koji je na službenoj stranici naveo sve njegove uspjehe. Naime, osvojio je ukupno 17 naslova od dolaska u Real Madrid u sezoni 2012./13.; četiri Lige prvaka, četiri klupska svjetska prvenstva, tri europska superkupa, dva naslova LaLige, jedan Kup kralja i tri španjolska superkupa.
 

Zahvaljujući nastupima s Real Madridom i hrvatskom reprezentacijom, posljednjih je godina nagrađen najvažnijim pojedinačnim nagradama; 2018. je osvojio i Zlatnu loptu i nagradu Fife za najboljeg igrača. Modrić je već odigrao 392 utakmice i postigao 28 golova kao igrač Real Madrida.
 

Luke nije bilo na posljednjim reprezentativnim akcijama Hrvatske, ali dobra je vijest da se nakon 18 dana liječenja manje rupture aduktora vraća nogometu. U nedjelju bi na Santiago Bernabeuu trebao zaigrati protiv Celte (21 sat).
 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije