Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DINAMO IDE U SEVILLU

Španjolski mediji: Dinamo je klasik Europe, pisao je povijest Balkana. Ali puno se namučio

Zagreb: Bakljada na utakmici Dinamo - Hajduk
Josip Regovic/PIXSELL
Autori: vecernji.hr, Hina
18.12.2023.
u 21:42

Lokalne novine Diario de Sevilla pišu kako  je sada Dinamo, "jedan od povijesnih klubova s Balkana", nalazi na trećem mjestu u prvenstvu Hrvatske, iza Hajduka i Rijeke, dok Marca navodi da je aktualni hrvatski prvak "neugodan protivnik...

Španjolski mediji u ponedjeljak s respektom pišu o Dinamu i najavljuju susret koji će zagrebački klub igrati sa seviljskim Betisom u 1/16 finala Konferencijske lige.

Betis je favorit a nakon razočarenja u Europa ligi, najavljuju pohod na titulu Konferencijske lige.

Radijska postaja Cadena COPE danas javlja  kako nakon otužnog ispadanja iz Europske lige, Betis sada nastoji zakoračiti na pravi put i napraviti nešto veliko.

"Kako bi to postigao morat će nadigrati zagrebački Dinamo, klasik europskog nogometa, koji običava igrati i u Ligi prvaka, ali koji je izgubio važne igrače, prodane, i koji se namučio da zauzme drugo mjesto u skupini s Viktorijom Plzen, Astanom i Ballkanijem", navodi popularni radio.

17.12.2023., stadion Maksimir, Zagreb - SuperSport HNL, 19. kolo, GNK Dinamo - HNK Hajduk. Photo: Luka stanzl/PIXSELL
Foto: Ilustracija/Luka Stanzl/PIXSELL

Betis se u ždrijebu našao nakon ispadanja iz snažnijeg natjecanja, Europske lige, gdje je u četvrtak izgubio s 2:3 od Glasgow Rangersa u ključnoj utakmici. Zeleno-bijeli su završili natjecanje kao treći u skupini iza Rangersa i Slavije Prag, a ispred ciparskog Arisa.

"Betis je dobio ugodan ždrijeb jer će se suprotstaviti zagrebačkom Dinamu. Zeleno-bijeli su favorit", pišu novine AS.

Lokalne novine Diario de Sevilla pišu kako  je sada Dinamo, "jedan od povijesnih klubova s Balkana", nalazi na trećem mjestu u prvenstvu Hrvatske, iza Hajduka i Rijeke, dok puno veća medija kuća, slavna Marca, navode da je aktualni hrvatski prvak "neugodan protivnik".

Betis, sedmoplasirana momčad španjolskog prvenstva, dosad je igrala samo s Rijekom od hrvatskih klubova u europskim natjecanjima.

Betis i Rijeka su 2013. godine odigrali 1-1 i 0-0 u skupini Europske lige u kojoj su još bili francuski Lyon i portugalska Vitoria Guimaraes.

Komentara 1

Avatar rubinet
rubinet
19:51 19.12.2023.

Diario de Sevilla pišu kako je sada Dinamo, "jedan od povijesnih klubova s Balkana"............................Gospodo neznalice iz Seville.. Dinamo je hrvatski nogometni klub iz Zagreba. Zagreb uopće nije na Balkanu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije