Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 192
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRIMERA

Španjolski klubovi odgodili štrajk

Real Madrid
Reuters
06.11.2009.
u 17:17

Do daljnjeg profesionalni nogometni klubovi u Španjolskoj neće štrajkati. Konkretno, odgoda štrajka prolongirana je do 19. studenoga ove godine.

Taj je zaključak rezultat sastanka predstavnika 42 profesionalna kluba u Španjolskoj (20 iz Primere i 22 iz Segunde), kojemu je povod bio vladin prijedlog o promjeni tzv. Beckhamova zakona. Po novom bi, od prvog siječnja 2010. godine, novopridošli strani nogometaši i oni koji bi potpisivali nove ugovore plaćali porez po stopi od 43 posto umjesto dosadašnjih 24 posto.

Klubovi su se jednoglasno složili da zasad neće štrajkati te oformili Radnu skupinu predsjednika u sastavu Florentino Perez (Real Madrid), Jose Maria del Nido (Sevilla), Xavier Salgado (Gimnastic Tarragona) i Francisco Rubio (Numancia). Ta će četvorica povjerenika pokušati omekšati zakonske planove Španjolske vlade.

Predsjednik Španjolske nogometne lige (LFP) Jose Luis Astiarazan ponovno je isticao značenje i dobrobit nogometa po španjolsko društvo pojasnivši svrhu moratorija:

- Dana 19. studenoga vidjet ćemo kakav je napredak postignut i tada donijeti nove odluke. Odlučili smo biti konstruktivni i pregovarati s vladom.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije