Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 120
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KLADIONIČARSKI SKANDAL

Španjolska policija uhitila šest osoba zbog sumnje na namještanje utakmica

Atletico de Madrid vs Levante UD match of the Spanish Football League match day 21
Juan Carlos Rojas
Autori: Vecernji.hr, Hina
25.02.2023.
u 16:33

"Nakon pritužbi kladionica i La Lige pokrenuli smo opsežnu istragu koja je kulminirala uhićenjem šestero španjolskih državljana", priopćila je španjolska policija

Španjolska policija privela je šest osoba osumnjičenih za namještanje utakmice španjolskog nogometnog kupa između Huracan Melille i Levantea odigrane 2.prosinca 2021. jer su na kladionicama uplaćivali puno novca na točan rezultat.

Tadašnji prvoligaš Levante pobijedio je u prvom kolu s 8-0 niželigaša iz španjolske enklave na sjeveru Afrike. Uhićene osobe u Melilli, čiji identitet nije objavljen, zaradile su 30.000 eura uplatom većih iznosa u kladionicama i putem interneta.

"Nakon pritužbi kladionica i La Lige pokrenuli smo opsežnu istragu koja je kulminirala uhićenjem šestero španjolskih državljana", priopćila je španjolska policija.

La Liga, organizator nogometnog natjecanja u Španjolskoj, primila je e-mail od nepoznatog pošiljatelja na svoju službenu adresu gdje se od 2015. godine mogu prijaviti nepravilnosti vezane uz natjecanje. Policijski istražitelji provjerili su 77 uplata u kladionicama gdje je jedna iznosila 6.000 eura. Također je primijetila masivne uplate putem interneta na točan rezultat i to u intervalu od tri sata.

Španjolska vlada je u ožujku 2020. godine zakonom zabranila javno reklamiranje kladionica i drugih kockarnica kako bi suzbila ovisnost o kockanju u zemlji s 47 milijuna stanovnika. Na televiziji se ne smiju prikazivati njihove reklame, osim u kratkom periodu usred noći, a sportski klubovi ne smiju nositi njihova imena na dresovima.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije