Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 108
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DaVISOV KUP

Španjolska i Argentina povele s 2-1

Španjolska
AFP
06.03.2010.
u 19:57

Reprezentacija Španjolske, branitelj naslova pobjednika u Davis Cupu, povela je protiv Švicarske s 2-1 u dvoboju 1. kola Svjetske skupine, Dvoboj se igra u Logronu, na zemljanoj podlozi.

Obje reprezentacije nastupaju oslabljene. Španjolcima nedostaju Rafael Nadal, Fernando Verdasco, Juan Carlos Ferrero i Feliciano Lopez, a Švicarska igra bez najboljeg tenisača svijeta Rogera Federera.

U subotnjoj igri parova, Marcel Granollers i Tommy Robredo pobijedili su Yvesa Allegra i Stanislasa Wawrinku 7-6(8), 6-2, 4-6, 6-4, te približili svoju reprezentaciju ka 19. uzastopnoj pobjedi na domaćem terenu u Davis Cupu. Španjolci su ovo natjecanje osvajali 2000., 2004., 2008. i 2009. godine, a na domaćem terenu su neporaženi od travnja 1999. godine, kada ih je u Leridi s 3-2 svladao Brazil.

Pobjednik dvoboja Španjolska – Švicarska igrat će u četvrtfinalu protiv Francuske, koja je već nakon drugog dana povela protiv Njemačke s nedostižnih 3-0.

Reprezentacija Argentine povela je s 2-1 u Stockholmu protiv domaćina Švedske. David Nalbandian pojavio se mimo prvih prognoza u argentinskom sastavu. Naime, zbog ozljede noge morao se povući s turnira u Buenos Airesu prije dva tjedna. Prije devet je mjeseci operirao kuk.

Njegov je dolazak u Stockholm bio vrlo značajan za ''gaučose'', kojima nedostaju Juan Martin del Potro i Juan Monaco zbog ozljeda. Koliko je Nalbandianov dolazak bio važan, pokazala je igra parova, u kojoj su on i Horacio Zeballos pobijedili Roberta Lindstedta i Robina Söderlinga 6-2, 7-6(4), 7-6(5).

Bolji iz ovog susreta igrat će za polufinale protiv pobjednika dvoboja Rusija – Indija, u kojem domaćin u Moskvi nakon dva dana vodi s 2-1.

Davis Cup, 1. kolo Svjetske skupine:

Španjolska – Švicarska 2-1

Granollers / Robredo – Allegero / Wawrinka 7-6(8), 6-2, 4-6, 6-4

Švedska – Argentina 1-2

Lindstedt / Söderling – Nalbandian / Zeballos 2-6, 6-7(4), 6-7(5)

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije