Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 76
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DAVISOV KUP

Španjolci i Rusi izborili četvrtfinale

ferrer
Reuters
07.03.2010.
u 16:04

Teniska reprezentacija Španjolske te Rusije izborile su četvrtfinale Davisovog Kupa pobjedama nad Švicarcima odnosno Indije.

Španjolci, branitelji naslova u Davis Kupu, izborili su četvrtfinale natjecanja nakon četvrtog meča u ogledu protiv Švicaraca, te im sada slijedi ogled protiv francuske reprezentacije.

Španjolski junak dana je David Ferrer koji je već u prvome meču nedjelje bio bolji od Stanislasa Wawrinke. Bilo je glatkih 6:2, 6:4, 6:0 nakon dva sata i 34 minute igre.

Podsjetimo da reprezentacije nastupaju oslabljene na zemljanoj podlozi u Logronu. Španjolcima nedostaju Rafael Nadal, Fernando Verdasco, Juan Carlos Ferrero i Feliciano Lopez, a Švicarska igra bez najboljeg tenisača svijeta Rogera Federera.

Rusiji 17. uzastopna domaća pobjeda

Mihail Južnij, 13. najbolji tenisač ATP ljestvice, pobijedio je Somdeva Devvarmana (128. na ATP ljestvici) sa 6:2, 6:1, 6:3 i tako osigurao Rusiji pobjedu nad Indijom u 1. kolu Svjetske skupine Davis Kupa.

Rusija je ovim osvojenim bodom i teoretski osigurala pobjedu i plasman u četvrtfinale, budući vodi 3-1 i posljednji meč nema rezultatskog značaja.

Južnij je u Moskvu na Davis Kup susret stigao u sjajnoj formi i nakon dva uzastopna nastupa u finalima na ATP turnirima u Rotterdamu i Dubaiju, a protiv Devvarmana mu je za pobjedu trebao tek jedan sat i 25 minuta igre.

Rusija, koja je kroz povijest osvajala Davis Kup u dva navrata, sada je dosegla četvrtfinale po 11. put u posljednjih 12 godina i povećala je broj uzastopnih domaćih pobjeda na brojku 17.

U četvrtfinalu će protivnik Rusije biti pobjednik susreta između Argentine i Švedske. Ukoliko to bude Argentina Rusija će imati prednost domaćeg terena, u suprotnom će putovati u Švedsku.

Davis Kup, 1. kolo Svjetske skupine, nedjelja:

Španjolska - Švicarska 3-1

Ferrer - Wawrinka 6:2, 6:4, 6:0

Rusija – Indija 3-1

Južnij – Devvarman 6:2, 6:1, 6:3

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije