Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BIVŠI IZBORNICI

Špaco: Mandžo i Olić u paru su kao Barcelona, nezaustavljivi

'18.06.2012., Gdanjsk, Poljska - Europsko nogometno prvenstvo Euro 2012. Skupina C, Hrvatska - Spanjolska. Mario Mandzukic Photo: Goran Stanzl/PIXSELL'
Goran Stanzl/PIXSELL
22.03.2013.
u 08:02

– Seks uoči utakmice? Nije im potreban, ima puno dana prije i poslije tako važne utakmice – smatra bivši izbornik Otto Barić

Dvojica bivših hrvatskih izbornika, Otto Barić i Stanko Poklepović, smatraju da Hrvatska ima bolje igrače, ali i boljeg izbornika.

– Štimac je samouvjeren, ne može ga sputati trema. I ja sam bio takav, uvijek miran uoči važnih utakmica. Primjerice, samo nekoliko sati prije finala Kupa Uefe protiv Intera u Milanu išao sam na sat pjevanja – kaže Otto i dodaje:

– Doduše, Štimac je ponekad malo bahat. Kaže: "Fućka mi se što si ti Trapattoni, ja sam bolji".

Barić smatra da će večeras o pobjedniku odlučiti momčad, ali kao najveće adute Hrvatske izdvaja Modrića i Mandžukića.

– Luki je trebalo vremena za prilagodbu, mnogi su u Madridu sumnjali u njega, ali već je dokazao i još će dokazati da je Mourinho bio u pravu kada ga je toliko želio. Iskreno, za Mandžukića nisam vjerovao da će se izboriti za prvih 11 u toliko jakoj Bayernovoj konkurenciji.

Seks uoči važnih utakmica kao što je večerašnja?

– Nije potreban, ima puno dana prije i poslije važnih utakmica. Prokomentirao je Barić i najavu Uefe da će posebno motriti na navijače.

– Uefa pretjeruje, ima sto puta gorih huligana od hrvatskih. No, uvijek je reagirala na stvari na koje nije trebala. Primjerice, kada sam rekao da u momčadi ne može igrati homoseksualac, odmah se javila.

Stanko Poklepović također vjeruje Štimcu i njegovoj momčadi.

– Bilić je radio vrlo dobro, ali Štimac je još sustavniji. Fascinirao me kada mi je pokazivao analizu svakog pojedinog reprezentativca, ima sliku kako poboljšati svakog igrača – kaže iskusni Špaco.

Poklepović često razgovara s Igorom, a za današnju utakmicu mu savjetuje:

– Neka u napadu igraju Olić i Mandžukić, u paru ih je jednostavno nemoguće zaustaviti. Vrlo se dobro kreću, nadiru sa svih strana, igraju kao Barcelonini napadači.

Kolika je uloga izbornika u takvim dvobojima?

– Vrlo velika. No, vjerujem u Štimca, siguran sam da ga pritisak neće sputati. Štimac je bolji izbornik od Mihajlovića, siguran sam u to. Možda nema toliko iskustva, ali Igor je trener postao još za igračkih dana.

>> Sve o utakmici Srbija - Hrvatska čitajte u našem specijalu

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije