Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 56
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VLADO ŠOLA

Šola: Nitko nema par kao što su Balić i Duvnjak

12.01.2009.
u 08:59

Prvo moram reći da mi je jako drago što smo na posljednjoj provjeri protiv Slovenije imali lijepo ozračje na tribinama, što je dvorana bila uz igrače, što se vidjelo koliko ljudi vole hrvatsku reprezentaciju. Dobro, nije to još onaj pakao, još navijači ne osjećaju kad treba stvoriti pritisak na suparnika, ali uvjeren sam da će i to doći s natjecateljskim utakmicama.

Nije lako igrati utakmice kakva je bila ona protiv Slovenije, jer u pravilu te generalne probe dolaze nakon najtežih mogućih treninga. Igrači su umorni od milijun pretrčanih metara i zato nije čudo da smo imali problema s vraćanjem u obranu. Ali ostalo je još nekoliko dana do početka prvenstva i sada slijedi onaj lakši dio. Červar će smanjiti broj treninga i intenzitet kako bi igrači svježi dočekali prvu utakmicu.

U igri protiv Slovenije dobio je neke smjernice, što mora ispraviti, ponajprije taj brzi povratak u obranu i formiranje zone. Vodili smo i sa po sedam golova prednosti, a kad smo prestali trčati Slovenci su odmah došli na samo dva gola zaostatka. U modernom rukometu ključno je zaustaviti brzu kontru suparnika ili taj tzv. brzi centar na koji sada igra sve više momčadi. I igrači su samosvjesni, na sastanku u subotu razgovarali su o tome što treba ispraviti.

Naravno da se svi veselimo povratku Ivana Balića, njegova igra daje našoj reprezentaciji posve drugu dimenziju. Očito je da je u tom procesu liječenja bio vrlo discipliniran i samo se tako uspio vratiti. Napravio je najpametniju moguću stvar, potpuno se posvetio oporavku, klub mu je u tome izašao maksimalno ususret i sada će svi od toga imati koristi - i Ivano, i klub, i reprezentacija.

No, posebno se veselim spoznaji da Ivano više nije sam, jer Domagoj Duvnjak igra sve slobodnije. Već je lani odlično igrao, a u Ligi prvaka stekao je iskustvo i imat ćemo dva odlična organizatora igre. Uz to što su obojica vrhunski igrači, različiti su im stilovi igre kojima mogu sjajno mijenjati ritam i organizaciju napada, tako da će našim suparnicima biti jako teško prilagođavati se tim promjenama.

Mnoge iznenađuje velika minutaža koju dobiva Mateo Hrvatin na lijevom krilu, ali moram naglasiti da je svaki igrač koji je na pripremama u Splitu zaslužio da bude u krugu kandidata. Lino stalno ponavlja da je turnir jako težak i da će svi dobiti priliku jer je ritam neizdrživ. Sjajna je stvar da prvi put imamo momčad koja je odličan spoj mladosti i iskustva.

Igrači su svjesni da će biti jako puno rotacija u momčadi u jednoj utakmici i zato je važno da shvate da nije bitno koliko su dugo na terenu, nego kako su iskoristili vrijeme provedeno u igri. Svaku sekundu moraju davati maksimum i onda neće biti straha da ih Lino neće ubacivati. Vjerujem da ćemo imati fantastičan kolektivni duh, da ćemo funkcionirati kao tim i da će to biti naša velika prednost u odnosu na sve ostale. I zato sam optimističan uoči SP-a, s Francuskom, Danskom i Španjolskom borit ćemo se za medalje.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije