Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 107
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LEVI Skijašice u subotu u Finskoj voze prvi slalom (10 i 13 sati)

Sobol: Ana spada među pet najboljih

14.11.2008.
u 17:42

Levi je početak. Pravi početak sezone za naše skijaše. Veleslalom u Söldenu prije tri tjedna bio je tek zagrijavanje. Veleslalom u kojem su posljednjih godina naši skijaši uglavnom ostajali u hotelu nakon prve vožnje.

Trening s Finkinjama
Slalom je ipak druga priča. Paradna disciplina naše reprezentacije. Bez obzira na to što je Ivica već odavno pokazao da je jedan od najsvestranijih skijaša današnjice.

Skijašice će prve na stazu. U subotu u 10 sati (druga vožnja u 13 sati). Ana Jelušić, Nika Fleiss i Sofija Novoselić. Ana je objavila svoj cilj, povratak među sedam najboljih slalomašica svijeta. Mjesto koje je izgubila prošle sezone.

- Ne sumnjam da Ana spada među pet najboljih. No, znate kako je sa slalomom, lutrija, i nikad ne možete sa sigurnošću tvrditi kako će sve završiti. Jedan cilj je svakako povratak među sedam, jer ona je za to sposobna. I neće ta utrka odrediti sezonu, naravno da vas pobjeda digne, no na početku natjecanja nitko neće očajavati zbog jedne loše utrke - rekao je trener Riječanke Zoran Sobol koji je sa svojom štićenicom u Levi došao još prošli petak.

- Trenirali smo s Finkinjama i nije to izgledalo loše. Šteta što je neko vrijeme padala kiša, pa će staza ipak biti mekša nego što smo očekivali - istaknuo je Sobol.

Levi je u svakom slučaju jedna od dražih Aninih staza u Svjetskom kupu. U Finskoj je 2006., s 19 godina, osvojila četvrto mjesto.

- Donji, strmi dio odlično joj odgovara, a i ravni, donji dio uvijek je znala dobro odskijati - dodaje Sobol.

Ozljeda Marlies Scihld i njezino propuštanje ovosezonskog natjecanja otvorit će borbu za mali Globus u slalomu.

Fleiss pripravna
- Najveća mi je želja da se Marlies što prije ozdravi. Nedvojbeno je njezinom odsutnošću lakše doći do vrha, ali prije svega bih volio da Ana Schild pobijedi izravno na stazi - priznaje Sobol.

Velika očekivanja od vikenda u Leviju ima Nika Fleiss. Godinama se bori s ozljedama i želi napokon napraviti taj iskorak. Iako je na kraju prošle sezone ostala bez trenera Vincencija Jovana.

- Više nemam vremena deset godina čekati na veliki rezultat. Došlo je vrijeme da nešto napravim - rekla je Nika, koja je uoči sezone bila na artroskopiji koljena.

- Zbog toga zaostajem u treninzima, no osjećam se bolje i spremnije nego prijašnjih godina - zaključila je Nika Fleiss.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije