Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŠAH

So smijenio Firouzju

šah
Foto: Marko Prpić/Pixsell
14.01.2020.
u 21:40

Kao crni protiv Nizozemca Jordena Van Foreesta već u otvaranju žrtvovao je pješaka za inicijativu i dugo pritiskao suparnika. No, Nizozemac je na vrijeme vratio pješaka i pojednostavnio poziciju u kojoj se Carlsen morao pomiriti ponavljanjem pozicije

U 4. kolu 82. "Tata steel turnira" na kojem u glavnoj skupini sudjeluje 14 šahista s vrha svjetske rejting liste svjetski prvak Norvežanin Magnus Carlsen (2872) zabilježio je i četvrti uzastopni remi.

Kao crni protiv Nizozemca Jordena Van Foreesta već u otvaranju žrtvovao je pješaka za inicijativu i dugo pritiskao suparnika. No, Nizozemac je na vrijeme vratio pješaka i pojednostavnio poziciju u kojoj se Carlsen morao pomiriti ponavljanjem pozicije.

Na vrhu ljestvice došlo je do smjene nakon što je Amerikanac Wesley So briljantnom igrom u završnici iskoristio prednost lovačkog para i Irancu Alirezi Firouzji nanio prvi poraz. Odlučena je još jedna partija u kojoj je Rus Vladislav Artemiev u jednakoj poziciji dočekao grubu grješku Bjelorusa Vladislava Kovaleva i žrtvom kvalitete došao do neobranjivog matnog napada. Sve ostale partije završene su podjelom boda, pri čemu ih je nekoliko bilo kraće od 30 poteza.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije