Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IVANO BALIĆ

Slovenci za probu igračima i publici

06.01.2009.
u 17:05

Odlična je, sjajna – redom su govorili naši rukometaši nakon što su u ponedjeljak prvi put trenirali u velikoj dvorani Spaladium arene.

– Posebno me impresioniralo što je prvi red gledališta jako blizu terenu. Neće biti lako suparnicima, vjerujem da će pritisak navijača utjecati na njih. Splitska dvorana je poput Jazina – primijetio je trener Goluža.

Goluža dobio Lina
A osladio se Goluža i pobjedom, u dvoboju koji su naši rukometaši igrali međusobno njegova je momčad pobijedila sastav koji je vodio izbornik Červar.

Utakmica sa Slovenijom u petak bit će generalna proba ne samo za naše igrače već i za navijače. A s obzirom na zategnute političke odnose između dviju zemalja, slovenski igrači mogli bi dobiti salve zvižduka.

– Oni su nam sportski prijatelji, no zvižduci su normalna stvar. I oni zvižde nama! A i publika mora osjetiti dvoranu, mora vježbati navijanje – kaže Slavko Goluža.

Prilici da zaigra u Spaladium areni nada se i Jakov Gojun, kojega izbornik Červar voli predstavljati kao Triljanina.

– Ma to je šala, otac mi je iz Trilja, no ja sam rođen i živio sam u Splitu, gdje sam i počeo igrati rukomet – objasnio je Gojun.

S nepunih 18 godina otišao je u riječki Zamet, sada je u Sisciji. Veliku utakmicu u rodnome Splitu još nije igrao.

– Nadam se da ću dobiti priliku, no izbornik odlučuje. A zaigram li, imat ću i posebne navijače, prijatelje i rodbinu. Moramo se pokazati u najboljem svjetlu već u igri protiv Slovenije, idemo u boj – ističe Gojun.

Pokriva poziciju lijevog vanjskog, tu su još Tonči Valčić i Blaženko Lacković.
– Oni su ispred mene, ipak su obojica poznati u svjetskim okvirima. Ja ću zato pokušati zamijeniti Davora Dominikovića u obrambenim zadacima. Izabere li me izbornik, bit će mi to zaista velika čast – kaže Gojun.

Ništa im ne nedostaje
Zadovoljan je dosadašnjim pripremama i Buntić.
– Imamo sjajne uvjete za rad i odlično ozračje. Ništa nam ne nedostaje za dobar rezultat. Podloga nam nije nova, na njoj se igra većina utakmica, a još kad se dvorana napuni navijačima imat ćemo igrača više – objašnjava Denis Buntić.





Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije