Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NK Jarun

Sljedeća stanica – plasman u Prvu HNL i novi stadion

29.06.2021.
u 23:51

Nogometaši Jaruna prvi put u povijesti zaigrat će u Drugoj HNL.

Nogometaši Jaruna prvi put u povijesti zaigrat će u Drugoj HNL. Njihov put prema drugoj ligi krenuo je prije desetak godina kada su igrali u Drugoj zagrebačkoj ligi. Kada je u klub, kao glavni sponzor, ušao poduzetnik Grgur Jović, klub se počeo uzdizati. Rang po rang i evo ih u Drugoj HNL. Grgur nije štedio svoj novac. Dolazili su sve kvalitetniji i kvalitetniji igrači pa je tako ove sezone u rosteru imao nekoliko nogometaša koji su već igrali u višim ligama poput Jugovića, Barabana, Tomšića i Vragolovića.

– Kada sam počeo igrati seniorski nogomet, igrali smo valjda u zadnjoj ligi. Da mi je netko tada rekao kako ćemo za nekoliko godina igrati Drugu HNL, rekao bih da nije normalan. Ova sezona bila je izuzetno zahtjevna i naporna. U punom smo pogonu šest mjeseci. Odigrali smo 34 utakmice u Trećoj HNL Središte, pa još dvije utakmice kvalifikacija za Drugu HNL. Tu je još i nekoliko utakmica kupa ZNS-a, a došli smo do finala i izgubili od Sesveta. Jedva čekam mali odmor – rekao je Toni Šoša, kapetan Jaruna.

Od 34 utakmice izgubio je Jarun samo četiri, i to samo jednu u prvom dijelu sezone, od Dugog Sela. U drugom dijelu pobijeđeni su od Lučkog, Kurilovca i Vrbovca. Drugoplasiranom Trnju “pobjegli” su za tri boda, dok je trećeplasirani Kurilovec zaostao 13 bodova. Zanimljivo je da je najbolji strijelac kluba ostao Igor Prijić koji je na polusezoni otišao u Mladost iz Ždralova. Igor je u prvom dijelu sezone postigao 19 pogodaka, a šest manje postigao je drugi strijelac kluba Baraban.

– Trener Denis Bezer odlično je tempirao formu za kvalifikacije. Odigrali smo dvije utakmice, pobijedili, nismo primili pogodak i zasluženo smo izborili Drugu HNL. No, koliko sam čuo, Grgur Jović tu ne misli stati. Njemu je san gledati Jarun u Prvoj HNL. I ne samo to, želi na postojećem igralištu NK Jarun napraviti stadion kako bismo domaće utakmice mogli tu igrati. Za sada ćemo biti domaćini u susjednoj Kustošiji. Ne sumnjam da će na svakoj našoj domaćoj utakmici biti 1000 naših navijača – naglasio je Šoša.

Sigurno je da će na kraju ove sezone biti nekih odlazaka, ali će sigurno biti puno više dolazaka jer je igranje u Drugoj HNL za većinu igrača lijep izazov.

– Ovih dana imat ćemo sastanak s upravom da se vidi tko ostaje, tko odlazi. Mislim da možemo složiti momčad koja će biti negdje oko sredine tablice. Jer, teško je očekivati da ćemo kao novaci u ligi odmah napasti prvo mjesto – dodao je Šoša.

Posebna priča kluba je legendarni liječnik Božidar Fučkar. Kako mu je hobi slikanje, za svaki pogodak Jaruna poklonio bi strijelcu jednu sliku. Kako je Jarun zabio puno pogodaka, doktoru je na kraju ponestalo slika. Navodno je poklonio sav svoj opus slika, a on nije bio mali... 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije