Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MIROSLAV SLEPIČKA Prvi intervju češkog napadača otkako je postao novi član modrih

Slepička: S mojih deset pogodaka Dinamo je sigurno prvak

19.12.2008.
u 21:44

Sve je uspješno završeno u petak predvečer nešto prije 19 sati. Tada je, naime, troipolgodišnji ugovor s Dinamom u Pragu potpisao češki reprezentativac Miroslav Slepička (27), dosadašnji napadač Sparte.

Dinamo je, podsjetimo, dan prije potpisao ugovor o transferu sa Spartom prema kojem će praški klub dobiti odštetu od milijun i pol eura. A Slepička će u Zagrebu zarađivati oko 300.000 eura na godinu. Posrednik u tom transferu bio je poznati hrvatski nogometni menadžer Milan Martinović, koji nam je pomogao da razgovaramo sa Slepičkom pola sata nakon potpisivanja ugovora s Dinamom. U telefonskom nam je razgovoru češki nogometaš najprije govorio o motivima dolaska.

Novi izazov
– Već sam gotovo četiri godine u Sparti. Neću reći da sam zasićen, ali želio sam novi izazov. Još nisam igrao izvan čeških granica i vrijeme je za taj korak – kaže Slepička.

Što znate o Dinamu?

– Nakon što smo ispali od Dinama u Kupu Uefe, razmišljao sam kako ta momčad igra lijep, tehnički nogomet po tlu, baš onakav kakav meni odgovara. Za razliku od Sparte, koja preskače igru, i ima duge lopte... Kad su uspostavljeni kontakti s Dinamom bio sam vrlo zadovoljan.

Bio sam u Zadru, Makarskoj..


Upitali smo Slepičku je li kada ljetovao u Hrvatskoj?

– Jesam, naravno da jesam, kakav bih bio Čeh da nisam ljetovao u Hrvatskoj! I bilo je prekrasno...
Gdje ste bili, u kojim gradovima?
– Bio sam u Dalmaciji, u Zadru, Makarskoj, Omišu... I nadam se da ću imati vremena za kakav kraći izlet do mora kad budem u Zagrebu. Nadam se čim dohvatim slobodan dan. Ali to je u drugom planu, najvažnije mi je dobro se pripremiti te igrama i golovima opravdati dolazak u Dinamo – kaže Slepička, koji u Zagreb dolazi 3. siječnja.

Znate li da je trener Marijan Vlak inzistirao na vašem dolasku?

– Znao sam da su me pratili ljudi iz Dinama, a svakako mi mnogo znači to što me trener cijeni. I to je jedan od razloga što sam došao u Dinamo, vjerujem da ću igrati i igrački napredovati.

Hoćete li od prvoga dana biti pojačanje, što ćete donijeti Dinamu?

– Dat ću sve od sebe kako bih se pokazao u najboljem svjetlu. No, bilo bi od mene nezahvalno reći kako ću ja sada biti najbolji igrač, jer Dinamo ima izvrsne igrače, neki su igrali i u Liverpoolu. Usput, recite mi je li ostao Bišćan, ostaju li ona dva sjajna vezna igrača?

– Mislite na Sammira i Moralesa?

- Da, igrali su odlično u Pragu! Oni ostaju... Super! Takvi su mi igrači najviše nedostajali u Sparti, nadam se da ćemo se dobro slagati.

Koje su vam najveće vrline?

– Teško mi je opisivati sebe, neka me drugi ocjenjuju. Recimo da sam tehnički vrlo jak, volim igrati s igračima koji znaju igrati nogomet. Volim asistirati suigračima, nekad možda i griješim, možda bih trebao ja zabiti gol, no odlučujem se za dodavanje ako procijenim da je suigrač u boljoj poziciji.

Napadač ste, a ne zabijate baš mnogo golova! U čemu je problem?

– Slažem se, morao bih više pucati na gol. Ali češka je liga jedna od “tvrđih” u Europi i treneri ovdje inzistiraju na obrani. Mnogim je igračima lakše igrati vani nego u Češkoj. Trudit ću se zabiti što više golova u Dinamu.

Po pobjedu u derbiju
Možete li obećati deset proljetnih golova?

– Bude li tako, bit ću jako sretan! To bi, naime, značilo da će Dinamo biti prvak i da bih ja opravdao očekivanja.

Znadete li da nemate vremena za prilagodbu, budući da u prvom proljetnom kolu Dinamo igra u Splitu s Hajdukom?

– Ha, raspitao sam se i čuo da je odmah na startu najveći derbi. Prema onome što mi je rekao menadžer Milan Martinović, bit će to velika, velika, utakmica. I vjerujem da nećemo izgubiti – rekao je Slepička.

Dodajmo da ovaj napadač zbog upale pokosnice nije igrao u sezoni 2006./07., u Češkoj su ga pogrešno liječili. Otišao je u München i njemački su liječnici otkrili uzrok bolova i nakon mjesec dana je zaigrao. Nikakvih problema više nije imao i kad obavi liječnički pregled, ugovor s Dinamom postat će pravovaljan.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije