Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 40
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POJAČANJA Modri uskoro dovode napadača, još potraga za braničem

Slepička pred potpisom, izgledni Pamić ili Cesar

17.12.2008.
u 19:14

Kako smo i najavili, Dinamo će dovesti češkoga reprezentativnog napadača Miroslava Slepičku! Zadnjih su dana pregovori bili intenzivirani, Sparta je najprije tražila dva milijuna eura za odštetu, na što je Zdravko Mamić ponudio milijun, da bi se na kraju našli na pola puta. Tako će Dinamo platiti praškoj Sparti milijun i pol eura na ime odštete, a Slepička će u Maksimiru zarađivati oko 300.000 eura godišnje, ugovor na tri i pol godine trebao bi biti potpisan do kraja tjedna. Kad smo sportskog direktora pitali kada točno, ovako je odgovorio:

- Još vam ne mogu potvrditi transfer, ali vrlo smo blizu zaključenja posla.

Braća Mamić su se u utorak navečer vratila iz Argentine, ondje su ugovorila dolazak zadnjega veznog igrača Calella, a za oko im je zapeo i argentinski napadač Herrera, koji igra u brazilskom Corinthiansu.

Sve gotovo do Nove
- Dogovorimo li sve sa Slepičkom, Herrera ne dolazi. Nema razloga gomilati napadače, bio bi to nepotreban trošak.

No, riječ je o dva različita tipa napadača. Slepička je, vijdeli smo, centarfor oko kojeg se gradi igra, napadač koji nije samo strijelac nego i dodavač. A Herrera je po igri sličan Mandžukiću. Nepredvidljiv.

Je li dovođenjem Slepičke prijelazni rok za Dinamo završen?

- Nije, dovest ćemo još neke igrače, vjerojatno i iz PHNL-a. Želimo sve okončati do Nove godine, kako bi trener Marijan Vlak znao s kim kreće u drugi dio sezone. Ali, nemojte me pitati o imenima, jer zasad nije bilo pravoga kontakta ni s kim.

Tko će otići iz Dinama?

- Vjerojatno Mikiću nećemo otežavati odlazak, ali pod uvjetom da nađemo pravu zamjenu - rekao je Mamić.

Hrgović bi mogao ići
Tko bi mogao doći iz hrvatske lige? Često se spominje Anas Sharbini, no dovođenje toga ćudljivog igrača bi nas začudilo, budući da plavi na toj poziciji imaju Moralesa, Sammira i Badelja. Potrebniji su neki obrambeni igrači. Treba vidjeti kakav status u Salzburgu ima Manuel Pamić (time bi se rasteretilo Ibaneza, a i Hrgović bi mogao postati slobodan). Nije loše razmisliti i o povratku slovenskog reprezentativca Boštjana Cesara, koji se vratio u Marseille s posudbe u WBA.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije