Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 140
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LAKO ISPRAŠILI RIJEKU

Slabi u Europi, gazde kod kuće

Pedro Morales
Sanjin Strukić | 24sata
20.09.2009.
u 22:10

Poraz u Europi od Anderlechta nije donio teže posljedice igračima Dinama, osim financijske prirode (Mamić ih kaznio). U domaćem prvenstvu tu su ipak gazde i to su pokazali i u derbi(?) susretu s Rijekom.

Dinamo je sve riješio u deset minuta utakmice, a zamislite, mogao je i prije. Naime, već nakon 29 sekundi plavi su pogodli vratnicu Rijeke. A derbi je zaključen u dva slijedeća napada, krasnu akciju napravili su Mandžukić i Morales da bi Morales postigao svoj osmi pogodak u ovom prvenstvu.

Čileanac je potom u desetoj minuti čudesnom dugom loptom pronašao Sivonjića koji je matirao Mancea. I do poluvremena je na terenu postojao samo Dinamo i to Dinamo bez Butine, Sammira i Papadopoulosa.

Kako nije bilo ni Bišćana, kpetansku traku ponio je Robert Kovač, a on je izašao na poluvremenu pa je kapetan postao Mario Mandžukić. Samo dva dana nakon što je kažnjen rekordnom kaznom od 100.000 eura.

Čudno je to sve, ako je zaslužio takvu kaznu, kako može biti kapetan? A ako ju nije zaslužio, zašto je onda izrečena?

Kako bilo, plavi su bili daleko bolji od Rijeke i ta utakmica pokazala je svu slabost našeg nogometa. U četvrtak je Dinamo poražen od Anderlechta, kluba koji nije u visokom razredu današnjeg europskog nogometa. A onda taj isti, još oslabljeni Dinamo dočeka Rijeku i išamara ju tako lako, jednostavno i brzo.

A Rijeka je klub koji svakako ima mjesto pri vrhu naše lige. U Zagrebu pak malo koga zanima Dinamo, a još manje naša liga.

Primjerice, sat vremena prije utakmice na istočnoj tribini maksimirskog stadiona bilo je sedam gledatelja i pet zaštitara. Na kraju se skupilo oko 3000 ljudi, onih najzagriženijih koj isu došli vidjeti još jednu očekivanu pobjedu. Koja je moga biti i viša jer osim dva pogotka u prvom dijelu Jurčićeva momčad još je imala prigoda a da Rijeka nije uspjevala ništa, tek je Tadejević jednom dobro opalio pet minuta prije odmora.

U drugom dijelu Jurčić je još mijenjao, ali slika se na terenu nije mijenjala. Pa Mandžukić našao zanimljivo rješenje, prebacio je loptu preko glave Sivonjića koji je po drugi put zatresao mrežu Rijeke. Popisu strijelaca upisali su se još Barbarić i Kramarić te prekrasnim europogotkom Morales u završnici susreta.

Dinamo - Rijeka 6:0
(Morales 4', 85', Sivonjic 10', 53', Barbaric 76', Kramaric 84')

Ključne riječi

Komentara 3

JU
jurko
23:23 20.09.2009.

super! 11 bodova prednosti pred hajdukom! ma super! sad mislim da su stvarno sazreli da dogodine naprave nešto značajno u ligi prvaka! sad do kraja prvenstva treba graditi imidž.

VH
virtual@home
06:48 21.09.2009.

Ma nema sanse da ikad napravimo ista dokle god ne dodje regoinalna liga. Igrati sa Rijekom koju sa pola snage sprase 6:0 i u kojoj se svaka greska oprasta, samo stvara osjecaj opustenosti koji se naplacuje na svakoj europskoj utakmici. Bez regionalne lige nema niti europe.

DO
donyvegy
20:35 21.09.2009.

Dokaz više da dobavljanje iskusnih internacionalaca i nije bilo baš neophodno. A kako se može fino igrati bez rolica Samira i napucavanja Carlosa. Je, ali kako će ih onda Maminjo nekom uvaliti? Jednostavno (budući je on veliki humanist i dobrotvor), neka ih donira Hajduku. Ako je već mogao donirati Niku ... Ako ih oni nekom greškom umjesto u more ubace u momčad, osiguran je naslov za još par sezona.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije