Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Davisov kup

Škugor: Ne treba otpisati kolumbijski par, bit će to težak meč

Nikola Mektić i Franko Škugor
Foto: PIXSELL
1/6
12.09.2017.
u 13:09

Kolumbijci svojoj kombinaciji Cabal-Farah tepaju da se radi o "paru snova"

Istog onog trenutka kada je hrvatska teniska reprezentacija za suparnika u kvalifikacijama za Svjetsku skupinu Davisova kupa ždrijebom dobila Kolumbiju znalo se da će jedna od najvećih opasnosti biti u meču parova.

Juan Sebastian Cabal i Robert Farah su jedna od najboljih kombinacija svijeta i bili su u dobroj situaciji u borbi za odlazak na završni turnir sezone u Londonu sve dok se Farah nije ozlijedio u Wimbledonu. U međuvremenu nije odigrao nijedan meč i neće ga biti ni protiv Hrvatske (igra se od 15. do 17. rujna), te će ga zamijeniti Alejandro Falla.

S druge strane, upravo su u Wimbledonu Nikola Mektić i Franko Škugor došli do najboljeg rezultata, plasiravši se u polufinale, pa se očekuje da će u Bogoti biti vrlo jak hrvatski adut, ukoliko ta postava nastupi u subotu. Njih su dvojica uspješno zagrijavanje imali prošlog tjedna, kad su na ATP Challengeru u Bogoti došli do finala, pritom se pripremajući za specifične uvjete igranja na velikoj nadmorskoj visini (2640 metara).

- Na kraju je to zapravo bio dobar rezultat. Nikola je došao praktično direktno na meč, a ja dan prije početka natjecanja u pojedinačnoj konkurenciji. Nisam se dobro snašao na početku u tom pojedinačnom meču, ali u parovima je već bilo puno bolje. Na kraju nismo uspjeli osvojiti turnir, jer u finalu nismo odigrali najbolje, možda zato što smo i polufinale i finale igrali u istom danu. To, opet, i nije loše, jer je to bila priprema za meč parova u Davisovom kupu na tri osvojena seta. Malo nam je pala koncentracija u tie-breaku, izgubili smo meč, ali generalno je to bila dobra priprema za ovaj tjedan - kazao je Franko Škugor. 

U finalu su Mektića i Škugora sa 6:3, 3:6, 10:6 svladali Marcelo Arevalo i Miguel-Angel Reyes-Varela.

Bili ste polufinalisti u Wimbledonu ove godine. Koliko dobro funkcionirate kad igrate zajedno?

- Mislim da funkcioniramo jako dobro i bila bi šteta da u budućnosti ne nastavimo igrati u kontinuitetu. Hoće li to biti uskoro ili kasnije vidjet ćemo. Taj rezultat u Wimbledonu nije bio slučajnost, nego smo igrali kvalitetan tenis i imali nivo možda i za osvajanje turnira. Nije se dogodilo, ali smo sigurno u stanju tako nešto ponoviti - smatra Škugor.

Kolumbijci svojoj kombinaciji Cabal-Farah tepaju da se radi o "paru snova". Koliko je Farahovo neigranje dobro za naše ambicije?

- Očito je da Farah neće igrati. Posljednji meč mu je bio u Wimbledonu. Falla je igrač s velikim iskustvom, prošlog tjedna smo igrali parove baš protiv njega. On je nastupio u paru baš zbog Davisovom kupu. Imaju još tjedan dana da se uigraju, sigurno će se dobro snalaziti na terenu. Neće nam biti lagano, u meču parova je uvijek izjednačeno i nekoliko poena odluči pobjednika, tako da je sve moguće. Ne treba ih prekrižiti, bit će jako težak meč, pogotovo zbog uvjeta i njihove domaće publike. Ipak, mislim da možemo pobijediti ako odigramo na dobrom nivou - rekao je Škugor.

Meč parova bit će na rasporedu u subotu 16. rujna i mogao bi biti presudan za odluku o ukupnom pobjedniku. Hrvatska je već dugo neporažena u mečevima parova u Davisovom kupu i trenutno je u seriji od čak šest pobjeda: ove godine su u Osijeku protiv Španjolske bili uspješni Draganja i Mektić, lani su tri pobjede donijeli Marin Čilić i Ivan Dodig, a jednu Dodig i Škugor, te preklani opet Dodig i Škugor.

Rok za prijavu sastava je u četvrtak u 11 sati po lokalnom vremenu (18 sati po srednjoeuropskom vremenu), a do tada oba izbornika imaju mogućnost zamijeniti do dvojicu tenisača u odnosu na originalnu nominaciju za ovaj susret. Mečevi u Bogoti će počinjati u 10 sati (17 u Hrvatskoj) sva tri dana.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije