Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zbog korone

Škoti završili sezonu, Celtic proglašen prvakom

Filip Benković i Jozo Šimunović
Foto: Reuters/Pixsell
1/3
18.05.2020.
u 22:56

Prvenstvo su od europskih liga ranije završile zbog pandemije koronavirusa Francuska i Nizozemska, dok druge lige polako nastavljaju sezonu

Celtic, u čijim redovima igra hrvatski nogometaš Jozo Šimunović, proglašen je prvakom Škotske nakon što su prvoligaši u ponedjeljak glasali za okončanje sezone prekinute u trećem mjesecu zbog pandemije COVID-19, objavila je Škotska profesionalna nogometna liga u ponedjeljak.

"SPFL objavljuje danas da je, nakon konzultacija sa svih 12 klubova prve lige, Odbor SPFL-a odlučio da je sezona 2019./20. Ladbrokes Premiershipa zaključena", kaže se u priopćenju Lige.

"Ta odluka znači da je Celtic prvak u sezoni 2019./20., a Hearts ispada u drugu ligu", dodaje se u priopćenju.

U trenutku prekida prvenstva sredinom ožujka Celtic je bio vodeći s 13 bodova više od drugoplasiranog Rangersa.

"Svi bismo voljeli da se sezona završi na nogometnim terenima, na stadionima pred navijačima. Nitko tko ima veze sa škotskim nogometom nije htio da se prvenstvo ovako završi, ali s obzirom na ove okolnosti s kojima do sada nismo bili nikada suočeni , odbor je odlučio da je ovo jedini način", rekao je  Murdoch MacLennan, predsjedavatelj SPFL-a.

“Covid-19 je poremetio sportska natjecanja diljem svijeta i posljedice ćemo osjećati još dugo. Ograničenja škotske vlade i duboka zabrinutost za sigurnost igrača i navijača nije ostavila SPFL-u nikakvu drugu opciju nego da završi prvenstvo i mi sada zahvaljujemo klubovima na potpori koji su nam dali u donošenju ove odluke", dodao je MacLennan. 

Sudbina nižih škotskih liga je odlučena još sredinom travnja, ali je prva liga čekala razvoj situacije s mjerama karantene koje su na snazi u Škotskoj.

Prvenstvo su od europskih liga ranije završile zbog pandemije koronavirusa Francuska i Nizozemska, dok druge lige polako nastavljaju sezonu. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije